15. toukokuuta 2019

ÄITIENPÄIVÄKAKKU 2



Tässä vielä yksi kakku tuolta viime viikonlopun äitienpäivältä. Tämä herkullinen suolakinuskijuustokakku pääsi koristamaan anoppini kahvipöytää. Äitienpäivän lisäksi kahviteltiin myös hänen synttäreitään. :)

Tätä herkkua on tullut tehtyä kyllä monet kerrat eikä siihen koskaan kyllästy. Aivan parhaaksi todettu resepti löytyy Kanelitytön kakkuparatiisi-blogista. Pieniä muutoksi tein reseptiin mutta pääsääntöisesti ohje on suoraan tuolta blogista. Tämä on aivan parasta! ♥♥

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
170 g digestikeksejä
80 g voita

Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuskikuorrute:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Koristelu:
aitoja kukkia
sokerihelmiä/suklaapalloja

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan sisäreuna. 

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia keskitasolla.

Valmista täyte. Notkista juustot kulhossa. Lisää sokeri ja vatkaa parisen minuuttia. Lisää vaniljasokeri, suola ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon ja lopuksi nopeasti joukkoon maissitärkkelys. 

Kaada valmis massa esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 40-45 tai kunnes täyte on "pysähtyny". Jäähdytä.

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes kylmään vesilasiin tiputettu kinuskipisara pysyy koossa. Anna kinuskin jäähtyä hetken aikaa ja kaada se sitten jäähtyneen kakun päälle. Tasoita pinta. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli ja koristele ennen tarjoilua kukilla ja pallokoristeilla.


Ai että, tämä on vain NIIN herkullista! ♥♥


Eipä tämä resepti pettänyt tälläkään kertaa.
Kakku maistui hyvin päivänsankarille ja meille muillekin. :)


Kakku maistui sen verran herkulliselta, että mun on varmaan pakko leipoa itselle samanlainen tulevana viikonloppuna. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille