13. toukokuuta 2019

ÄITIENPÄIVÄKAKKU


Eilisen äitienpäivän kunniaksi leivoin omalle äidilleni tälläisen harkullisen kermakakun. Kakku pitää sisällään mehevän suklaapohjan, kirpsakan raikkaan punaherukkamoussen kokonaisten vadelmien kera ja kuorrutteena vaniljarahkalla maustetun kerman. Ei huono vaikka itse sanonkin! :)

Kakku on valmistettu 18 cm vuoalla.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Kostutus:
noin 1 dl vaniljasokerimaitoa

Punaherukkamousse:
3 liivatetta
250 g punaherukoita
1½ dl sokeria
250 g mascarponea
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
1 tl vaniljasokeria
+ kokonaisia vadelmia

Kuorrute:
5 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljarahkaa

Koristelu:
aitoja kukkia
sokerihelmiä
suklaapalloja

Valmista pohja. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla; pohja + reunat. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy - sekoita sekaisin. Kiehauta vesi ja lisää massan joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita vielä täydellä teholla muutaman minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Mittaa kattilaan herukat ja sokeri, kiehuta pari minuuttia ja paseeraa siivilän läpi. Liuota herukkamehuun pehmenneet liivatteet ja anna seoksen jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vedessä. Laita kulhoon mascarpone, vaniljakerma ja vaniljasokeri. Vaahdota kuohkeaksi. Kun herukka-liivateseos on jäähtynyt sopivaksi - lisää se ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa pohja paistettiin. Tee tarvittaessa leivinpaperista korkeammat reunat vuokaan. Jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin ja upota väleihin kokonaisia vadelmia. Kostuta pohjia täytön yhteydessä vaniljasokerimaidolla. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa 4-5 tuntia tai mielellään yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe ja vaniljarahka. Levitä kermaa kakun päälle tasainen kerros ja pursota loppu kerma reunoilla ruusupursotuksena. Koristele kakku aidoilla kukilla ja pallokoristeilla. Kukkien varsien ympärille kiedoin tiviisti foliota.


 Ai että kun tykkäsin tästä kakusta ulkonäöllisesti. ♥
 Maussakaan ei ollut mitään valittamista. :D


Mehevä suklaapohja oli taas kerran täydellistä ja raikas punaherukkamousse sopi hienosti yhteen pohjan kanssa. Kokonaiset vadelmat toivat kivaa makua ja purutuntumaa kakkuun. :)


Aluksi mietin tuliko tuosta päällyskermasta liian makeaa vaniljarahkan takia mutta väärässä olin. Kerma oli herkullista ja sopi loistavasti yhteen pohjan ja täytteen kanssa. ♥


Aidot kukat olivat ihania kakun päällä. Muuten yksinkertainen kakku saa kivasti piristystä kukilla. :)

Äitikin tykkäsi kovasti kakusta. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille