20. huhtikuuta 2019

PÄÄSIÄISKAKKU; ANANASMOUSSEKAKKU



Taas on se aika vuodesta kun saamme viettää pääsiäistä. Näin lankalauantain kunniaksi leivoin vielä yhden kakun. Ikinä ei voi kaapissa olla liikaa kakkua! :)

Tässä kakussa maistuu ihanasti ananasmousse sekä täytteen joukkoon upotetut persikkapalat. Kuorrutuksessa maistuu vienosti sitruuna ja kakun kruunaa keltaiseksi värjätty valkosuklaavaluma. :) 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Ananasmousse:
4 liivatetta
2 dl vispikermaa (Flora)
200 g mastamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl ananassosetta (Bonne)
1 rkl vettä
+ persikan paloja (noin 2 kokonaista persikkaa)

Kostutus:
ananassosetta vedellä laimennettuna noin 1½-2 dl

Tuorejuustokreemi:
75 g pehmeää voita
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
+ valkoista pastaväriä

Valkosuklaavaluma:
75 g valkosuklaata
3/4 rkl öljyä
+ keltaista pastaväriä (lemon-väri)

Koristelu:
macaronsseja
valkosuklaapaloja
suklaamuna-karkkeja

Valmista kakkupohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi sen pohja ja reunat. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kiehauta vesi ja lisää massaan koko ajan sekoittaen. Sekoita parin minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia riippuen uunista. Tarkista kypsyys tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Jäähdytä pohja ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja ananassose. Kiehauta vesi mikrossa ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. Pilko (tölkki)persikat paloiksi. 

Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan, jossa pohja paistettiin. Tee leivinpaperista korkeammat reunat vuoalle tarvittaessa. Jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin ja upota molempiin väleihin persikan paloja. Kostuta kakkua täytön yhteydessä leimennetulla ananassoseella. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa yön yli. 

Valmista tuorejuustokreemi. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi. Erillisessä kipossa notkista tuorejuusto. Lisää tomusokeri parissa erässä voin joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu - sekoita hyvin. Värjää tässä vaiheesssa seos valkoisella värillä halutessasi. Lopuksi nostele varovasti tuorejuusto voiseoksen joukkoon. Älä turhaan sekoita ettei kreemi juoksetu. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaan tasaisesti kreemillä ja nosta jääkaappin hetkeksi jähmettymään. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja värjää pastavärillä. Lisää joukkoon öljy ja sekoita. Tarkista että seos on tarpeeksi juoksevaa ja tarvittaessa lisää öljyä. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä ripeästi kakun päälle niin, että sitä valuu myös reunoille. Suklaa jähmettyy todella nopeaa kylmän kakun päälle. Koristele kakku lopuksi macaronsseilla ja karkeilla. 


Tämä kakku pääsi kyllä yllättämään mut maullaan. Oli tosi raikasta ja hyvää! 


Onneksi keksi kostuttaa kakun vielä tuolla ananassoseella, sillä luulen että se lisäsi hyvin ananaksen makua kakussa. Hedelmän maku itse täytteessä on aika mieto, joten kostutus toi lisää makua. :)


Persikan palat sopivat myös loistavasti täytteeseen ja toivat kivan näköisen leikkauspinnan. :)


Kreemikuorrutteessa käytetty sitruunamehu toi kivasti kirpeyttä ja sopi hienosi yhteen persikoiden ja ananaksen kaveriksi. :)


Kyllä tällä kakulla kelpaa pääsiäistä viettää.
 Tykkään myös kovasti tuosta kakun ulkonäöstä, ihanan keväinen! ♥

Oikein hyvää pääsiäistä kaikille! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille