18. huhtikuuta 2019

KINDERKAKKU


Yleensä olen aina näin pääsiäisen tienoilla tehnyt Kinderjuustokakun mutta tänä vuonna halusin tehdä jotain erilaista. Niinpä syntyi tällainen kakku, jossa on kaakaosokerikakkupohja, valkosuklaatäyte maitosuklaarouheella, kuorrutteena maitosuklaakreemi ja tummasta suklaasta tehty ganache. Herkullista! ♥

Kakku on valmistettu 16 cm vuoalla. 

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja 
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
korvaa 1-2 rkl vehnäjauhoista kaakojauheella

Valkosuklaamousse:
2 liivatetta
125 g valkosuklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150 g mascarpone 
1-2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
+ 70 g maitosuklaata rouhittuna

Maitosuklaakreemi:
95 g pehmeeä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g maitosuklaata
1-2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Suklaaganache:
13 g voita
½ dl kermaa
75 g tummaa suklaata

Koristelu:
Kindermunia, -patukoita ja muita suklaakarkkeja


Valmista kakkupohja. Ota esille vuoka ja vuoraa sen pohja ja reunat leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa parissa erässä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia uunista riippuen. Tarkista kypsyys tikulla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota vaniljavaahto ja jätä sivuun. Sekoita keskenään mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponeseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sula valkosuklaa ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi lisää vaniljavaahto ja nostele sekaisin. Sekoita varovasti täytteen joukkoon rouhittu maitosuklaa. 

Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan, jolla pohja paistettiin. Tee tarvittaessa leivinpaperista korkeammat reunat vuoalle. Jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin ja kostuta pohjia samalla kaakaolla. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkapissa mieluiten yön yli. 

Valmista maitosuklaakreemi. Vaahtota pehmeää voita kulhossa. Erillisessä kipossa notkista tuorejuustoa. Sulata suklaa mikrossa. Yhdistä voi ja tuorejuusto - sekoita hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Lopuksi lisää vaniljasokeri ja tomusokeria oman maun mukaan. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kreemillä kauttaaltaan tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat ganachen.

Ganachea varten mittaa kattilaan voi. Sulata se ja lisää joukkoon kerma. Lämmitä melkein kiehumispisteeseen ja sen jälkeen lisää joukkoon pieneksi rouhitti suklaa. Anna suklaan sulaa vähän aikaa rauhassa ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna jäähtyä jos ganache tuntuu liian kuumalta ja juoksevalta.

Ota kakku kaapista ja kaada ganachea kakun keskelle. Levitä paletilla niin, että sitä valuun kakun reinoille. Koristele Kinderkarkeilla ja muilla suklaamakeisilla.


Nam, tämä jos mikä on kunnon suklaapläjäys! :)


Kakku oli herkullista ja tykkäsin erityisesti täytteestä ja siinä olevista suklaapaloista.
Sopivat hyvin kokonaisuuteen. :)


Nyt sain paremmin onnistumaan tuon suklaavaluman kuin silloin Janin synttärikakussa.
 Nyt suklaa valui nätisti kakun reinoille. :D


Harmittaa vähän kun aivan unohdin ottaa palakuvan kakusta.
Oli niin kiire maistamaan kakku, että kuvaaminen ihan unohtui siinä vaiheessa. :D:D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille