8. huhtikuuta 2019

MANSIKKA-VADELMATÄYTEKAKKU



Viikko sitten juhlittiin mieheni synttäreitä. Mitäpä synttärit olisivat ilman kakkua ja niinpä juhlapäivän kunniaksi syntyi tällainen pieni masikkainen kakku. :)

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
noin 1 dl vaniljasokerimaitoa

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mansikoita soseutettuna
tomusokeria
1-2 dl vaniljakreemijauhetta
+ kokonaisia vadelmia

Kuorrute:
75 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
+ valkoista väriä

Suklaavaluma:
13 g voita
½ dl kermaa
75 g tummaa suklaata

Koristelu:
tuoreita mansikoita
masikkakarkkeja
kultaisia sokerikoristeita

Valmista kakkupohja. Vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa parissa erässä vaahdon joukkoon varovasti nostellen sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Soseuta mansikat ja lisää sose täytteeseen. Lisää lopuksi tomusokeria ja vaniljakreemijauhetta oman maun mukaan. Huom! Vaniljakreemin tarkoituksena on jämäköittää täytettä, joten laita sitä vähintään 1 desin verran. Itse en mitannut määriä vaan maistelin täytettä aina välillä ja lisäsin jos siltä tuntui. Katsoin myös että täyte on koostumukseltaan sopivaa, jotta se tulee pysymään kakun välissä. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa pohja paistettiin. Tee leivinpaperista korkeammat reunat vuoalle. Jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin ja kostuta pohjia samalla vaniljasokerilla maustettulla maidolla. Upota molempien täytevälien päälle kokonaisia vadelmia. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa mieluiten yön yli. 

Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Lisää vaniljasokeri sekä maitoa ja vatkaa muutaman minuutin ajan. Värjää kuorrute tässä välissä valkoisella värillä. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa. Sekoita notkistettu juusto kuorrutteen joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Varo sekoittamasta liikaa ettei kuorrute juoksetu. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku tasaisesti tuorejuustokreemillä ja laita jääkaappiin. 

Valmista suklaaganache valumaa varten. Mittaa pieneen kattilaan voi. Sulata se liedellä ja lisää joukkoon kerma. Lämmitä melkein kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon pieneksi rouhittu suklaa. Anna suklaan sulaa hetken aikaa ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna hetken aikaa jäähtyä mikäli ganache tuntuu liian kuumalta. 

Ota kakku jääkaapista ja valuta ganachea lusikan avulla kakun reunoille. Suklaakuorrutetta jää jonkin verran yli. Voit halutessasi säästää sen, jäähdyttää jääkaappikylmäksi, vaahdottaa sähkövatkaimella ja pursottaa kakun päälle. Tai sitten vain syödä se suoraan kattilasta lusikalla, kuten itse tein. :D:D 

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, karkeilla ja kultaisilla sokerikoristella. 


Aijai kun tämä oli herkullista! Synttärisankarikin tykkäsi kovasti kakusta. :D


Kakku oli maultaan todella raikas ja täytteessä olevat kokonaiset vadelmat toivat kivaa kirpsakkuutta makuun. Nam nam! :)


En itse niin hirveästi välitä kermalla kuorrutetuista kakuista ja siksi tykkäänkin tehdä tuota tuorejuustokreemiä. Se sopi tähän kakkuun täydellisesti. ♥


Vähän tuo suklaavaluma jäi liian tönköksi eikä se valunut niin nätisti kakun reunoilta kuin olisin halunnut. En vain jaksanut alkaa ohentaa sitä ja eikä se nyt niin viimesen päälle ole kun itse syö kakun. :)


Pitkästä aikaa tuli syötyä ihan koko kakku viimeistä murua myöten. Ehkä jäi vähän kaivelemaan, että kakusta olisi voinut tehdä isommankin kun se upposi niin hyvin. Nooh, ehkä tuo 16 cm kakku oli kuitenkin ihan hyvä näin kahdelle ihmiselle.  Ei liikaa makeaa mahan täydeltä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille