14. huhtikuuta 2019

KINUSKI-PUNAHERUKKA-JUUSTOKAKKU



Tämä kakku syntyi melkeinpä vahingossa. En ollut suunnitellut yhtään tekeväni tällaista kakkua. :) Surffailin vain eräs päivä kaikilla leivontasivuilla ja eteeni tuli Suklaapossun tekemä valkosuklainen kakkupohja. Silloin ajattelin että sitähän mun on pitänyt jo monesti tehdä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Tarkistin nopeasti leivontakaapin raaka-aine tilanteen ja aloin leipoa. :) 

Resepti tuohon herkulliseen valkosuklaapohjaan löytyy täältä. Tuolla reseptillä tulee kaksi pohjaa mutta tein vain yhden ja puolitin reseptin määrät. Sitten pitikin miettiä mitä täytettä kakkuun tekisi. Täytteet syntyivät sillä periaatteella "mitä kaapista sattuu löytymään." Kirpeä punaherukka yhdistettynä makeaan kinuskiin toimi hienosti. :)

Kakku on valmistettu korkeareunaisella 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
65 g valkosuklaata
38 g voita
1 dl vettä
1 muna 
0,75 dl sokeria
1,125 dl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta

Punaherukkatäyte:
4 liivatetta
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
2 dl kermaa

Kinuskitäyte:
4 liivatetta
200 g vaniljatuorejuustoa
125 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl valmista kinuskikastiketta
2 dl kermaa
1½ rkl vettä

Koristelu:
suklaaganachea
tuoreita mansikoita
karkkeja

Aloita valmistamalla valkosuklaakakkupohja. Tätä varten ota esille vuoka, pingota pohjalla leivinpaperi ja sisareunaan voit laittaa pienen leivinpaperisuikaleen. Pohja ei nouse paljoa vuoassa. Lämmitä uuni 170 asteeseen. Mittaa kattilaan voi ja vesi. Lämmitä kunnes voi sulaa. Lisää joukkoon suklaarouhe ja sekoita kunnes suklaa sulaa seokseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Riko erilliseen kulhoon muna ja vatkaa rivakasti joukkoon kuuma suklaa-voi-vesi-seos. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Pohja ei saa väriä juuri ollenkaan. Kokeile kädellä että pohja kypsä. Jäähdytä.

Ota sama vuoka, jolla pohja paistettiin ja pingota pohjalle leivinpaperi. Sisäreunaan laita reunakalvo ja aseta jäähtynyt pohja vuokaan.

Valmista punaherukkatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Mittaa kattilaan sokeri ja punaherukat. Kiehauta ja keitä parisen minuuttia. Paseeraa seos siivilän läpi. Liuota kuumaan mehuun liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka. Kaada joukkoon varovasti mehu-liivateseos ja sekoita. Lopuksi nostele joukkoon kermavaahto. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä noin tunnin verran.

Valmista kinuskitäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään vaniljatuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri. Lisää kinuskikastike ja sekoita hyvin sekaisin. Kiehuta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lopuksi nostele joukkoon kermavaahto. Kaada valmis täyte hyytyneen punaherukkatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä vielä noin 4-5 tuntia tai yön  yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Irrota reunakalvo ja koristele kakku haluamallasi tavalla. 


Hmmm... Herkkua! :) 


Valkosuklaapohja oli kyllä aivan ihana, tykkäsin kovasti siitä. 
Vähän niin kuin browniepohja mutta vaaleana versiona. ♥


Täytteet onnistuivat myös hienosti ja niiden koostumukset olivat omaan makuun aivan täydellisiä. :)
Erityisesti tykkään tuosta punaherukkatäytteestä kun se on niin raikasta. 


Jotain tämä kakku olisi tarvinnut vielä vaikka hyvää tämä oli näinkin. Jos olisin jaksanut, niin olisin vielä tehnyt jonkin kiilteen päälle... mutta laiskuun iski ja se jäi tekemättä. :)


Ehkä loppujen lopuksi tähän kakkuun olisi sopinut paremmin kekseistä tehty pohja. Sillä kokonaisuun oli vähän jopa liiankin suussasulava. Kaipasin tähän jotain purutuntumaa. :) 


Pääsinpä ainakin kokeilemaan viimein tuota valkosuklaapohjaa ja se olikin ehkä tämän kakun lähtökohta. Jatkossa tulen varmasti käyttämään kyseistä pohjaa. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille