27. maaliskuuta 2019

SNICKERS-BROWNIE



Tämä oli sellainen leivonnainen, jota oli aivan pakko kokeilla kun näin reseptin netissä. Tästä loistavasti browniereseptistä saan kiittää Liisa Westerbergia ♥ Alkuperäisen ohjeen voit käydä kurkkaamassa hänen blogistaan.


Brownie on valmistettu 20 x 30 cm vuoalla.

Pohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Maapähkinävoi-fluff:
1 prkl marshmallow fluffia
1 dl maapähkinänävoita
3 dl suolapähkinöitä

Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Kuorrute:
200 g maitosuklaata

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se.  Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Sulata keskenään suklaa ja voi. Vatkaa kevyesti munat ja sokeri. Lisää joukkoon suklaavoi-seos. Yhdistä kuivat aineet ja lisää massaan. Levitä massa tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia riippuen uunista. Itsellä oli valmista jo noin 15 minuutin kohdalla. :) Jäähdytä pohja. 

Sekoita keskenään fluffi ja maapähkinävoi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle suolapähkinät. Voit myös vähän painella niitä fluffitäytteen sekaan. 

Keitä kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Keitä seosta noin 5-10 minuuttia tai kunnes kinuski on valmista. Kinuski on valmista kun kinuskipisara pysyy kasassa kylmään vesilasiin tiputtaessa. Anna kinuskin jäähytä ja jämäköityä hetken. Kun kinuski on sopivaa, kaada se fluffin ja pähkinöiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. 

Sulata maitosuklaa varovasti mikrossa. Kaada suklaa kinuskikerroksen päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. 

Siisti reunat ja leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Leikkauksessa, kasta puukko aina kuumaan veteen ennen leikkausta jolloin suklaakerros ei halkaile ja leikkauspinnasta tulee siisti. 


I'm in lööv! ♥♥


Tämä oli niin kertakaikkisen herkullista että ei mitään rajaa! 
Vaikkakin todella tiukka tavaraa mutta silti aivan ihanaa. ♥


Muuta tästä en voi sanoa kuin että aivan TÖRKEEN herkullista! :) 

Suoraan jääkaapista otettuna tuo suklaakuorrute on todella kovaa. Hetken aikaa kun antaa palan olla huoneenlämmössä niin kuorrutte pehmenee ja syöminen on paljon hempompaa ja maut tulevat myös paremmin esille. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille