21. maaliskuuta 2019

PÄTKISKAKKU


Nyt täytyy sanoa, että tämä kakku kiilasi aika hyvin kärkisijoille lempparileivonnaisteni listalla. Ainakin juustokakkujen kategoriassa. :D

Aluksi ajattelin että tekisin kakkuun tavallisen keksipohjan mutta sitten mieleeni juolahti tuo browniepohja. Se oli mielestäni oiva valinta tähän kakkuun ja täydensi hyvin täytteen makua. Bongasin Pienet herkkusuut- blogista hyvältä kuulostavan Pätkis-täytteen ja päätin tehdä sen hieman muunneltuna. Nam! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
75 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 liivatetta
2½ dl vaahtouvaa vaniljakastiketta (käytän aina Floraa)
250 g mascarponea
1-2 pss Pätkiksiä (á 140 g)
3 rkl kahvia

Koristelu:
pätkismurua
vadelmia
kultaisia koristehippuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa vuoan pohja + reunat leivinpaperilla. 

Valmista pohja. Mittaa suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna ja sekoita. Lisää lopuksi joukkoon kuivat aineet. Vältä turhaa sekoittamista. Voit sekoittaa kaikki vaiheet esim. lusikalla - ei tarvita sähkövatkainta. Kaada valmis massa vuokaa ja tasoita pinta. Paista uuni keskitasolla noin 15 minuuttia. Älä paista pohjaa kuivaksi. Jäähdytä.

Valmistele vuoka valmiiksi täyttööä varten. Kakku kootaan samaan vuokaan, jossa pohja paistettiin. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta jäähtynyt pohja vuokaan. Aseta vuokaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet pohjan reunojen päälle. 

Valmista täyte. Keitä kahvi. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata yhden Pätkispussin sisältö varovasti mikrossa. Rouhi puolikkaan tai kokonaisen pussin sisältö paloikisi. Vatkaa vaniljakerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon hyvin mascarpone. Lisää massaan sulatettu Pätkis ja sekoita hyvin - tähän menee jonkin aikaa, että Pätkis sekoittuu hyvin massan joukkoon. Liuota pehmenneet liivatteet kahvin joukkoon ja jäähdytä seosta hetken aikaa jos se tuntuu liian kuumalta. Kaada liivateseos massan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi Pätkisrouhe massan joukkoon. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 3-4 tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilautaselle. Rouhi muutama Pätkis muruksi. Koristele kakku murulla, vadelmilla ja kultahipuilla. 


Lurps, tämä oli todella hyvää! ♥


Täyte oli ihanan pehmeää ja se aivan suli suussa. 
Pätkis palat täytteessä toivat kivasti purutuntumaa ja lisää Pätkiksen makua kakkuun. :)


Itse laitoin täytteeseen puolikkaan pussin rouhittuna paloiksi. Jos haluaa enemmän paloja, niin sitten voi laittaa koko pussin paloiksi täytteen joukkoon. Itselle riitti kyllä aivan hyvin tuo puolikas pussi. :)


Mielestäni kakku ei ollut yhtään liian makea. Juuri sopiva! 
Ja tuo browniepohja on vaan hiin herkullista. ♥♥


Kakku on todella helppo valmistaa. Jos haluaa päästä vielä helpommalla, niin tuon pohjan voi tehdä kekseistä. Suosittelen kyllä kokeilemaan tuota browniepohjaa, koska se on vain niin hyvää tässä. :)


Mascarponen ansiosta täytteestä tuli kermaisen pehmeää. 
Halutessaan mascarponen voi myös korvata tuorejuustolla. 

Nam! Onneksi kakku on vielä vähän jääkaapissa jäljellä. ♥


4 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän ihanan näköistä! 😍😍😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! 😍😍 Tämä kakku kyllä yllätti mut positiivisesti ja oli ihan tajuttoman hyvää. 😛

      Poista
  2. Tästä tuli kyllä minunkin lempikakkuni! Nam, kaikki kohdallaan 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain ollutkin hyvää! Täytyykin taas joskus leipoa tätä myös itselle. ❤️

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille