1. maaliskuuta 2019

ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU



Olin aivan jo unohtaa, että jo joskus joulun tienoilla leivoin pakkaseen arabialaisen maustekakun. Tämä maustekakku lukeutuu yksiin lemppareistani tuon herkullisen kuorrutteen ansiosta. Se on vain niin hyvää!! ♥ Otin kakun pakkasesta sulamaan ja valmistin tuon herkkukuorrutteen kakun päälle. En malttanut odottaa kunnolla kakun sulamista vaan oli ihan pakko maistaa jo palanen vaikka kakku oli vielä kohmeinen. :D 

Kakku on valmistettu Nordic Ware Bavaria 2,4 litran vuoalla. 
Valmistukseen voi käyttää mitä tahansa tilavaa kakkuvuokaa.

Massa:
200 g voita
3 3/4 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
2 dl kermaa

Kuorrute:
6 rkl voisulaa
1 munan keltuainen
noin 4 dl tomusokeria
2½ tl kanelia
2-3 rkl kahvia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele/sprayaa vuoka hyvin.

Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sekoita massan joukkoon. Sekoita lopuksi massaan kerma. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uuni alatasolla noin 50-60 minuuttia tai kunnes kypsä. Tarkkaile kypsyyttä tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Anna kakun hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sitten jäähtymään.

Valmista kuorrute. Keitä kahvi ja anna sen jäähtyä. Sulata voi mikrossa ja sekoita keskenään kaikki kuorrutteen ainekset. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat kuorrutteesta tarpeeksi jämäkkää. Kuorruta kakku kauttaaltaan tällä herkkukuorrutteella. Kuorrutuksen ei tarvitse olla levitetty täysin sileäksi. Kakku tulee kivan näköiseksi kun kuorrutteen jättää "raffiksi" kakun päälle. Sitten vain pannu porisemaan ja herkuttelemaan. :)


Ai että, tää on aivan parasta ja tuo kuorrute ♥♥


Siitä onkin aikaa kun tätä kakkua on tullut tehtyä viimeksi. Voin sanoa, että jopa vuosia. :D


Kuorrutetta olisi tullut vähän paksumpikin kerros kakun päälle mutta jostain kumman syystä sitä hävisi jonnekin ennen kuorruttamista. :D:D


Kakku maistui huomattavasti parammalle kun antoi sen rauhassa sulaa.  
Huoneenlämpöisenä kaikki kakun maut tulivat paremmin esille. :)


Se on jännä kun näitä kahvikakkuja tulee leivottua harvoin vaikka ne on niin hyviä ja helppoja valmistaa. Tämäkin on oli niin helppo tehdä kun itse kakku oli leivottu jo aikaisemmin pakkaseen. Herkkuhammasta kolottaessa ei tarvitse kuin ottaa kakku pakkasesta ja valmistaa kuorrute päälle. Ja tietty odottaa että kakku sulaa kunnolla. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille