23. helmikuuta 2019

SUKLAAJUUSTOKAKKUPALAT



Mieleni teki jotain hyvää ja herkullista. En kuitenkaan halunnut alkaa tehdä mitään kovin monimutkaista leivonnaista, vaan halusin sen olevan jotain simppeliä ja suht nopeeta valmistaa. Selailin tuota Emma Iivanaisen ja Noora Puiston kirjaa, Minumurua, ja siellä vastaan tuli tämän herkullisen suklaajuustokakun resepti. Tämä oli just tarpeeksi helppo ja yksinkertainen leipomus tähän tilanteeseen. :) 

Resepti on muuten otettu suoraan tuosta Minimuru-kirjasta paitsi että pohjan digestikeksit korvasin kaurakekseillä. 

Ohjeella tulee noin noin 10-16 palaa riippuen palakoosta. 
Palat on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
+ 50 g maitosuklaata

Ota esille vuoka ja laita siihen leivinpaperi. Lämmitä uuni 140 asteeseen.

Murskaa keksit muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä täyte vuokaan. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja lusikoi vuokaan täytteen päälle. Marmoroi pinta veitsen avulla.

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa huoneenlämmössä. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. 


Tämä se vasta oli helppoa ja hyvää! :)


Vaikka tämä olikin todella hyvää, niin mieletäni täyte olisi vaatinut vielä jotain. Ehkä sitruunamehu olisi tuonut vähän enemmän makua. Täytyy ensi kerralla kokeilla lisätä hieman sitruunamehua. :)


Lurps, hyviä olivat eikä yhtään liian makeita! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille