5. maaliskuuta 2019

JUUSTOKAKKUBROWNIE (GLUTEENITON)



Viime aikoina itseäni on alkanut kiinnostaa enemmän gluteeniton leivonta. Uusimmassa Gluteeniton leivonta-lehdessä (1/2019) vastaan tuli tämän herkullisen kuuloinen ohje juustokakkubrownielle. Tätä oli aivan pakko kokeilla! :)

Brownie on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Browniemassa:
60 g voita
1 dl sokeria
75 g tummaa suklaata
1 suuri muna
1 suuri kypsä banaani
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tkl tummaa kaakaojauhetta

Juustokakkumassa:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pieni muna

Lisäksi:
1 dl suklaahasselpähkinälevitettä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele sisäreuna. 

Valmista browniemassa. Yhdistä keskenään perunajauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe. 
Mittaa kulhoon voi, sokeri ja suklaa. Lämmitä mikrossa välillä sekoittaen kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. 
Vaahdota muna kevyesti ja soseuta banaani. 
Sekoita banaanisose ja suklaaseos munavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi massan joukkoon kuivat aineet. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. 

Valmista juustokakkumassa. Sekoita kaikki massan aineet hyvin keskenään. Valuta valmis massa vuokaan sikin sokin browniemassan päälle. Notkista suklaalevite mikrossa juoksevaksi ja valuta juustokakkumassan tavoin massan päälle. Marmoroi pinta esim. lusikan varren avulla kieputellen. 

Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja herkuttele. 


Olipas todella hyvä ohje gluteenittomaksi tuotteeksi.
 Jos en olisi tiennyt niin en välttämättä olisi edes huomannut että kyseessä on gluteeniton brownie. :)


Ensi maistamalla en oikein tykännyt itse brownien mausta - siinä maistui jotenkin pistävästi banaani. Mutta jo parin lusikan jälkaan rakastin makua. Se vaati vain hiukan totuttelua. :D


Parasta tässä browniessa oli tuo päällinen. Juustokakkumassa oli aivan tajuttoman herkullista ja sopi loistavasti yhteen suklaahasselpähkinälevitteen kanssa. ♥


Paistoin brownieta ehkä muutaman minuutin liikaa ja nuo reunat pääsivät vähän kuivahtamaan. Ensi kerrralla tiedän paistaa brownieta hiukan vähemmän aikaa. Tätä tulen jatkossa aivan varmasti tekemään uudestaan. Helppoa ja todella herkullista! ♥

En tiedä mikä tuossa gluteenittomassa leivonnassa on alkanut viime aikoina kiinnostaa enemmän ja enemmän. Ehkä kaipaan jotain uusia haasteita ja gluteenittomat tuotteet eroavat niin paljon normileivonnaisista. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille