14. helmikuuta 2019

YSTÄVÄNPÄIVÄKAKKU; RED VELVET KAKKU



Hyvää ystävänpäivää kaikille! ♥ Eihän ystävänpäivä ole mitään ilman teemaan sopivaa kakkua. Tästä punaisesta red velvet kakusta tuli aivan törkeen hyvää. Nam! 

Itse kakkupohja on leivottu Emma Iivanaisen reseptillä. Suosittelen kokeilemaan, sillä se on todella hyvä resepti. Itse en kovin paljoa perusta noiden väriaineiden käytöstä leivonnassa, mutta tehköön nyt poikkeus näin ystävänpäivän kunniaksi. :) 

Kakku on leivottu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,25 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
½ rkl kaakaojauhetta
½ rkl levinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 munaa
1 dl huoneenlämpöistä maitoa
½ rkl punaista pastaväriä
½ rkl omenaviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä

Täyte + kuorrute:
50 g voita
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
1 tl vaniljasokeria
2½ dl tomusokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa vuoka leivinpaperilla; pohja + reunat. 

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja pastaväri. Lisää nesteseokseen omenaviinietikka ja öljy - sekoita. Sihtaa kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita sen verran että taikina on tasaista. Voit sekoittaa kaikki vaiheet ilman sähkövatkainta. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Tarkkaile kypsyyttä tikun avulla ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Jäähdytä pohja. Tasoita pohjan pinta ja ota leikkatuu osa talteen. Leikkaa pohja kolmeen osaan. 

Valmista täyte/kuorrute. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää voin joukkoon vaniljasokerin kanssa. Vatkaa muutaman minuutin ajan. Lisää tomusokeri parissa erässä joukkoon ja sekoita kuohkeaksi. Anna täytteen olla jonkin aikaa jääkaapissa niin sitä on helpompi käyttää. 

Kokoa kakku suoraa tarjoilulautaselle. Jaa täytettä kahteen väliin suht ohuet kerrokset ja kuorruta kakku lopulla täytteellä. Ota käyttöön talteen otettu pohja ja murusta se pieneksi muruksi. Aseta kakun päälle sydämenmuotoinen keksimuotti ja painele muotin sisään kevyesti pohjamurua. Irrota muotti varovasti suoraan ylöpäin nostamalla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Tää oli niin hyvää kakkua!! ♥
Kivasti sai myös hyötykäytettyä pohjan tasoitusvaiheessa leikatun pohjan tuohon koristeluun. :)


Monesti yksinkertaisesti koristelut kakku on kaunis. :)
Hieman tuota kuorrutetta olisi voinut olla enemmän niin eivät olisi nuo pohjat paistaneet kuorrutteen läpi. Mut eipä tuo onneksi kovin paljoa haitannut. :D


Kakku oli todella mehevä ja tuntui aivan sulavan suussa. ♥ 
Täytekin sopi loistavasti yhteen pohjan kanssa. Nam!


Kakku on kyllä kauniin näköinen punaisen värin ansiosta ja sopii loistavasti tähän ystävänpäivään. :)


 Nam, kyllä tällä kakulla kelpaa juhlistaa ystävänpäivää! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille