20. helmikuuta 2019

PORKKANAKAKKU


Aah että... Tätä herkkua ei sitten voita mikään! Voin sanoa, että tämä on ehkä parasta ikinä! :D:D

Tuolla pienellä 16 cm vuoalla on kiva leipoa, kun sillä saa tehtyä just näin kahdelle ihmiselle sopivan kokoisen kaakun. Tosin, jos olisin tämän tehnyt isommalla vuoalla - ei se huonoksi olisi kaapissa mennyt. ;) 

Kakkupohja on tehty Emma Iivanaisen reseptin mukaan. Olen sen todennut parhaimmaksi tässä vuosien saatossa. :) Kuorrute on perinteistä porkkanakakku kuorrutetta/täytettä tuorejuustosta valmistettuna. Kakun kuorruttamiseen kokeilin ensimäistä kertaa valkosuklaa-mascarponevoikreemiä. Se oli just täydellinen kuorrute tähän kakkuun. ♥

Kakku valmistettu 16 cm vuoalla.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 munaa
1 tl sitruunamehua
½ dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
250 g porkkanoita

Täyte:
50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
100 g voita
250 g mascarpone
145 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
saksanpähkinöitä
pistaasipähkinöitä
porkkanasuikaleita

Valmista kakkupohja. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa munat, sitruunamehu, maito, öljy ja porkkanaraaste. Sihtaa näiden joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaikki sekoitusvaiheet voi tehdä ilman sähkövatkainta.

Kaada valmis massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa, uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista kuorrute. Notkista ensin pehmeä voi ja tuorejuusto erillisissä kulhoissa. Yhdistä, lisää vaniljasokeri ja vatkaa muutama minuttuutti. Sihtaa tomusokeri parissa erässä joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa kunnes täyte on kuohkeaa. 

Kokoa kakku samaan vuokaa, jossa paistoit pohjan. Jaa täyte kakun kahteen väliin tasaisesti ja anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Notkista voit ja mascarpone erillisissä kipoissa ja yhdistä sen jälkeen hyvin sekoittaen. Valuta joukkoon valkosuklaa koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Mausta oman mauan mukaan tomusokerilla ja vaniljasokerilla. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku tasaisesti kuorrutteella. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu hieman. Koristele kakku porkkanasuikaleilla ja pähkinöillä.



Nuo porkkasuikaleet oli aika kivoja koristeita. :)


Tätä kakkua en voi kylliksi ylistää. Se on vain kertakaikkisen herkullista! ♥


Tykkäsin myös todella paljon tuosta valkosuklaa-mascarponekreemistä. Sitä käytän kyllä jatkossakin! Kreemi kovettui mielestäni juuri sopivasti jääkaapissa ja sitä oli helppo leikata. Kuorrute pehmeni mielestäni todella nopeasti huoneenlämmössä ja maku oli samettisen pehmeä! :)


Kuorrutetta tuli aikasta paksu kerros kakun päälle, että vähempikin olisi ehkä riittänyt. :D 
Mutta olipa ainakin kunnolla syötävää kakussa. :)


Voin kyllä ehkä sanoa, että tämä on kaikista kakuista oma suosikkini. ♥


Täytyy varmaan pian leipoa tätä taas uudestaan! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille