12. helmikuuta 2019

VALKOSUKLAA-VADELMAMACARONSIT



Eipä ole pitkään aikaan tullut tehtyä macaronseja. Hetken mielijohteesta aloin valmistaa näitä pieniä herkkuja kun kerran kaapistakin löytyi kaikki tarvittavat raaka-aineet. :) Ja näin ystävänpäivän alla väriteemana oli ehdottomasti vaaleanpunainen. ♥

Reseptillä tulee noin 20-25 kpl macaronseja.

Kuorimassa:
80 g mantelijauhoja
140 g tomusokeria
20 g hienoasokeria
70 g valkuaista
+ pinkkiä pastaväriä

Täyte:
65 g valkosuklaata
½ dl kermaa
pieni nokare voita

+ vadelmamarmeladia

Koristelu:
hopeista tomuväriä

Valmista kuoret. Mittaa kulhoon mantelijauhe ja tomusokeri. Sihtaa seos pariin kertaan ja heitä isommat sihtiin jääneet mantelipalat pois. Erottele valkuaiset erilleen keltuaisista. Vaahdota valkuaiset ja lisää sitten sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes seos on kiiltävää ja muodostaa huippuja. Värjää seos pastavärillä ja sekoita nopeasti sekaisin.

Lisää seokseen noin kolmannes mantelijauhoseoksesta ja sekoita nuolijalla. Lisää loput seoksesta ja sekoita massa koostumukseltaan sopivanlaiseksi. Älä sekoita liikaa mutta liian vähänkään sekoittaminen ei ole hyvästä. Massa on sopivaa kun se valuu nuolijasta ja tasoittuu noin 30 sekunnin kuluessa.

Laita pursotuspussiin pyöreäpäinen tylla ja lusikoi massa pussiin. Pursota pieniä pyöreitä kekoja pellille. Tiputa pelti muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Anna kuorien kuivaa noin tunnin ajan. Pintaan on kuivunut kalvo eikä massaa tartu sormiin kun niitä koskee.

Paista kuoria 140 asteessa, uunin keskellä, noin 15-20 minuuttia. Kuoret ovat kypsiä kun ne tuntuvat kiinteiltä eikä ne hylly nostaessa. Jäähdytä ja irrota varovasti leivinpaperista.

Valmista valksosukaatäyte jo täyttöä edellisenä päivänä jääkaappiin. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon suklaa. Sekoittele kunnes tasaista. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä yöksi jääkaappiin.

Ennen täyttöä koritele kuoret. Sivele kuorten pintaa hopeista tomuväriä tuomaan kiiltoa. Ota valkosuklaakreemi jääkaapista ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Pursota täytettä puolikkaan kuorimäärän päälle rinkulan muotoon ja pursota rinkulan keskellä vadelmamarmeladia. Paina kevyesti kansi täytteen päälle. Säilytä jääkaapissa rasiassa.  Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


En muistanutkaan miten hyviä nämä olivat!
 Sopivat niin kivasti tähän ystävänpäiväteemaan. ♥


Aivan täydellisiä näistä ei tullut kuitenkaan. Kuoret jäivät hieman ontoiksi mutta eipä tuo haitannut näin kotioloissa. Hyvin maistuivat vaikka vähän ottojat olivatkin. :D


Ensi kerralla voisin kokeilla tehdä suklaisiaversioita näistä. Namskis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille