10. helmikuuta 2019

ALEKSANTERINLEIVOS



No nyt on tämäkin leivos saatu pois to do-listaltani. En edes muista kuinka kauan olen suunnitellut tekeväni näitä herkullisia Aleksaterinleivoksia mutta ikinä en vain ole saanut niitä aikaiseksi. Töissä niitä on tullut aikanaan tehtyä mutta kotona tämän herkun leipominen on ihan jäänyt. :D

Ohje on otettu suoraan Valiolta. :) 
Tällä reseptillä tulee noin 15 kpl leivoksia.

Pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen tai 1 pieni muna

Täyte:
noin 1 dl vadelmamarmeladia

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
noin 1½-2 rkl vettä

+ vaaleanpunaista pastaväriä
+ maitosuklaata raitoihin 

Valmista pohja. Nypi keskenään voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. 
Lisää joukkoon muna tai keltuainen ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
Kaulaa taikina kahden leivinpaperin välissä noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Siirrä uunipellille ja poista päällimmäisenä ollut paperi. Paista pohjaa 175 asteessa, keskitasolla, noin 18 min tai kunnes pohja on kypsä ja saanut vähän väriä. Anna jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa levy kahteen osaan.

Irrota levyt varovasti esim lastan avulla, jos pohjat ovat tarttuneet kiinni leivinpaperiin. Levitä toisen palan päälle vadelmamarmeladi. Nosta toinen pala varovasti päälle. 

Valmista kuorrute sekoittamalla keskenään tomusokeria, vesi ja sitruunamehu. Lisää nestettä vain sen verran että kuorrute on sopivan notkeaa levitettäväksi muttei kuitenkaan liian valuvaa. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Sulata muutama pala suklaata mikrossa ja siirrä pieneen pursotuspussiin (valmista itse leivinpaperista). 

Levitä vaaleanpunainen kuorrute mahdollisimman ripeästi tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Spritsaa heti raidat kuorrutteen päälle suklaalla ja vedä kevyesti hammastikulla marmorointikuvio. 

Anna levyn vetäytyä muutaman tunnin ajan. Siisti reunat terävällä puukolla ja leikkaa annospaloiksi. Itse käytin leikkauksessa apuna kuumaa vettä, johon aina kastelin puukon ja pyyhin paperilla kuivaksi ja ylimääräiset purut pois. Näin leikkausjäljestä tulee siistimpi. :)


Aijai, olipas nämä hyviä. :) 


Onhan näissä vähän enemmän nähtävä vaivaa mutta on se sen arvoista. ♥


Vähän jäi harmittamaan kun en maustanut tuota kuorrutetta sen erikoisemmin. Mielestäni se olisi kaivannut vähän jotain makua enemmän kuin vain sitruunamehua. Ensi kerralla täytyy muistaa tuo maustaminen. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille