5. helmikuuta 2019

RUNEBERGINKAKKU



Jaahas, näin se on taas se aika vuodesta kun saa herkutella Runebergeilla. :) Itse en omista kotona tuollaisia vuokia, joilla voisi valmistaa perinteisen mallisia runeja... Niinpä leivoin sitten herkun kakun muotoon. Onnistuuhan se näinkin! :) 

Reseptin bongasin täältä, Annin uunissa-blogista. :) 

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl muscovadosokeria
1½ munaa
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl piparimurua
½ dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
½ dl kermaa tai maitoa (itse käytin maitoa)

Kostutus:
omenamehua

Kuorrutus:
noin ½ prk vadelmamarmeladia (Saarioinen)
tomusokeria
vettä
sitruunamehua

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele kakkuvuoka; pingota pohjalle leivinpaperi ja sisäreunaan myös leivinpaperia. 

Yhdistä keskenään kuivat aineet ja mittaa valmiiksi maito/kerma. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää massaan vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Sekoita sekaisin. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla uunista riippuen noin 25-35 minuuttia. Jäähdytä ja irrota vuoasta. 

Aseta kakku tarjoilulautaselle. Painele kakkuun esim. haarukalla reikiä ja kostuta kakku runsaalla määrällä omenamehua. Reikien avulla mehu imeytyy paremmin kakkuun. Levitä kakun keskelle vadelmamarmeladia ympärin muotoon. Valmista tomusokerista ja vedestä suhteellisen jämäkkä seos ja sekoita joukkoon 1-2 tippaa sitruunamehua. Pursota kuorrute kakun päälle marmeladin ympärille. 

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä kun se on saanut rauhassa maustua ja kostua jääkaapissa. Nam, sitten vain herkuttelemaan Runeberginpäivän kunniaksi! :)


On tämä vain niin perinteistä herkkua että! ♥


Täytyy ehkä investoida sellaiseen runetorttuvuokaan, niin voisi sitten ensi vuolla tehdä perinteisen mallisia torttuja. :)


Lurps! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille