2. helmikuuta 2019

KINUSKIKAKKU



Siitä on jo jonkin aikaa kun ostin tuollaisen Pavonin silikonisen kakkuvuoan nimeltään "Atomic". Viimeinkin sain aikaiseksi kokeiltua sitä ja voin sanoa, että tuli kyllä kivan näköinen kakku. Vähän erilainen kuin yleenä. :) 

Kauan aikaa mietin, minkä makuisen kakun tekisin tuolla vuoalla... Sitten mieleeni tuli kinuskinen täyte yhdistettynä kaakaosokerikakkupohjaan pakastekuivattujen vadelmien kera. Vaikka itse sanonkin, niin nyt oli kyllä maut kohdallaan tässä kakussa. Halusin kakkuun myös keksipohjan ja siitä syntyi idea kaurakeksipohjaan, johon on laitettu ripaus suolaa tuomaan kontrastia makeaan täytteeseen. Toimii!! :) Kuorrutteeksi kakku sai mustaa suklaasprayta. 

Kakku on valmistettu Atomic- silikonivuoalla. 

Sokerikakkupohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

+ kostutus vaniljasokerimaidolla

Kinuskitäyte:
3 liivatetta
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl valmista kinuskikastiketta 
1½ rkl vettä

+ pakastekuivattuja vadelmia

Keksipohja: 
120 g keksiä
10 g cashewpähkinöitä
50 g voita
vajaa ½ tl suolaa
2 tl kaakaojauhetta

Kuorrute ja koristelu:
mustaa suklaasprayta
kultalehtiä
pakastekuivattujen vadelmien muruja

Aloita valmistamalla kakun sisään tuleva sokerikakkupohja kääretortun tapaan. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nuolijan avulla nostellen massa sekaisin. Levitä massa noin 30x40 cm vuokaan tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla, 200 asteessa, noin 8-10 minuuttia. Kumoa pohja jäähtymään leivinpaperin päälle ja irrota päältä pohjalle ollut leivinpaperi.  Kun pohja on jäähtynyt leikkaa siitä kaksi samankokoista palaa, jotka mahtuvat kakkuvuoan sisälle. Pohjaa jää yli jonkin verran. Halutessaan sen voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdosta kerma ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi joukkoon kinuskikastike ja sekoita. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken jos seos tuntuu kuumalta. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. 

Voit laittaa täytteen halutessasi isoon pursotuspussiin tai sitten vai lusikoida täytettä vuokaan. Laita täytettä vuoan pohjalle kerros. Ripottele keskelle pakastekuivattuja vadelmia sen kokoiselle alueelle, minkä leikattu sokerikakkupohjapala peittää. Kostuta pohja molemmin puolin ja aseta vuokaan täytteen ja vadelmien päälle. Laita taas kerros täyttettä + vadelmia + pohja. Lopuksi peitä vuoka kokonaan täytteellä. Kopauttele vuokaa pöytää vasten muutaman kerran, jotta täyte asettuu hyvin kauttaaltaan vuokaan. Tasoita lopuksi pinta ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Siirrä kakku sitten pakastimeen seuraavaan päivään asti. 

Valmista keksipohja. Murskaa keksit ja pähkinät. Sulata voi ja yhdistä sitten kaikki pohjan ainekset keskenään ja sekoita hyvin. Muotoile seoksesta kakun pohjan mallinen pohja tarjoilulautaselle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Ei haittaa vaikka ei tulisikaan juuri oikean mallinen pohja heti. Sitä pystuu vielä fiksaamaan myöhemmässä vaiheessa. :) 

Ota kakku pakkasesta ja irrota varovasti vuoasta. Aseta kakku vuoratulle alustalle ja hyvin suojattuun paikkaan. Sprayaa suklaata kauttaaltaan kakun päälle. Spray leviää aika lailla, joten siksi on hyvä tehdä tämä vaihea suojaisessa paikassa. Siirrä valmis kakkua jähmettyneen keksipohjan päälle.  JOs pohja on kovin eri kokoinen, niin nyt sitä voi parannelle ja leikata ylimääräistä pois. Koristele vielä kultalehdillä ja pienillä pakastekuivattujen vadelmien muruilla. 


Vaikka kakku olikin melko monivaiheinen, niin ei se silti ollut yhtään vaikea toteuttaa. :) 
Mutta sen voin sanoa, että hemmetin vaikea tästä oli saada kunnon kuvia. :D:D


Tykkäsin kakusta todella paljon - niin mauillisesti kuin ulkonäöllisestikin. Musta kuorrute teki kakusta jotenkin dramaattisen näköisen. :D


Kinuskitäyte oli kyllä todella onnistunut ja sopi loistavasti yhteen muiden ainesosien kanssa. Vadelmat täytteessä piristivät kivasti ja toivat vähän kirpsakkuutta makumaailmaan. 


Tuo keksipohjan resepti on todella suuri määrä tuohon pohjaan verrattuna ja pienenpikin määrä riittää vallan mainiosti. Muutin itse lennosta pohjanmuotosuunnitelmia ja siksi tuota keksipohjamassaa tuli tehtyä niin iso annos. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille