2. joulukuuta 2018

SALTED CARAMEL MARENGIT


Kaapissani on lojunut jo ties kuinka kauan pussillinen suolakinuskin makuista tomusokeria. Viimeinkin sain käytettyä pussin ja valmistin siitä pieniä marenkeja. Voin sanoa että oli poijaat pikkasen herkullisia marenkeja!! ♥♥♥

Ohjeella tuli pellillinen suht pieniä marenkeja. Määrä riippu purstotuskoosta. :)

Massa:
3 valkuaista
2½ dl salted caramel tomusokeria
+ caramel-pastaväriä

Koristelu:
kultahippuja (nonparelli sekoituksesta)

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele valkuaiset varovasti keltuaisista. Vaahdota valkuaisia jonkin aikaa ja lisää sitten tomusokeri joukkoon pienissä erissä. Vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi halutessasi mukaan pastaväriä. Pursota marengit pellille ja ripottele päälle kultahippuja koristeeksi. 

Paista marenkeja uunin keskitasolla reilu tuntia. Valmiit marengit irtoavat helposti paperista ja tuntuvat kevyiltä. Sammuta uuni ja jätä marengit vielä uuniin yön ylitse kuivamaan.


Näihin tuli oikein himo yhden maistettuaan! :D


Jouluisia näistä marengeista sai laittamalla noita kultaisia sokerihippuja koristeeksi. :D


Makutomusokerin tuoma pehmeä maku marenkeihin oli juuri täydellinen. 
Täytyykin alkaa käyttää enemmän noita erilaisia makutomusokeireita. ♥♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille