28. marraskuuta 2018

BAMBI-KAKKU; FARIINISOKERIPOHJA PUOLUKKAMOUSSELLA



Tähän kokeilukakkuun olin todella tyytyäinen, niin makuun kuin myös ulkonäköönkin. :) Suunnitelmissa oli jo pitkään ollut kokeilla kakun täytteeksi puolukkatäytettä, johon olisin oikeasti tyytyväinen. :D:D Puolukan kaveriksi en halunnut valmistaa ihan tavallista sokerikakkupohjaa vaan päädyin taas jälleen kerran tekemään tuon maukkaan fariinisokeripohjan. Tuo kakkupohja on ihan lempparini! ♥♥

 Täytteeseen yhdistin mascarponejuuston ja se toimi todella hyvin. Pääsinpä myös heti testaamaan uutta ihanaa bambi-keksimuottia koristeluun. :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Puolukkatäyte:
180 g puolukoita
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa (Flora)
250 g mascarponea
noin 1 dl sokeria (oman maun mukaan)
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
+  60 g valkosuklaarouhetta

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Kuorrute:
200 g vaniljatuorejuustoa

Koristelu:
puolukoita/punaherukoita
rosmariinin oksia
piparieläimiä

Valmista kakkupohja. Voit tehdä pohjan jo edellisenä päivänä. Pingota vuoan pohjalla leivinpaperi ja leikkaa myös suikaleet vuoan sisäreunaan. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Ydistä kuivat aineet ja sulata voi. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, voisula ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä pohja hyvin ja leikaa kolmeen osaan.

Valmista täyte. Soseuta puolukat. Vaahdota vaniljakerma ja sekoita joukkoon mascarpone ja sokeria oman maun mukaan. Lisää mukaan puolukkasose ja vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin sekaisin. Rouhi valkosuklaa rouheeksi. 

Täytä kakku paistovuokaan ja tee leivinpaperista tarvittaessa korkeammat reunat. Kostuta kakkua vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja jää täyte tasaisesti kahteen väliiän. Täytteen päälle laita valkosuklaarouhetta molempiin väleihin. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Notkista tuorejuustoa ja levitä kerros kakun päälle. Voit halutessasi myös sipaista sitä kakaun reunaan. Itse laitoin paksumman kerroksen kakun päälle ja ihan vähän vain reunoille. Koristele kakku rosmariinilla, marjoilla ja piparieläimillä. :)


Kakusta tuli juuri sellainen kuin olin päässäni miettinyt. :D


Puolukkatäytteestä tuli omaan makuun juuri sopiva ja se passasi loistavasti yhteen tuon fariinipohjan kanssa. Valkosuklaarouhe toi myös kivasti makeutta puolukan rinnalle ja purutuntumaa. :) 


Nuo piparit olin jo valmistanut etukäteen valmiista vaaleasta piparitaikinasta. Olivat muuten todella herkullisia pipareita! :)


Aika kivasti myös sopi kakkuun tuo pelkkä vaniljatuorejuusto. En millään jaksanut alkaa vatkaamaan mitään kermaa ja sit muistin et kaapissa oli rasia tuorejuustoa. Ihan passeli tähän kakkuun! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille