19. marraskuuta 2018

SNICKERS JUUSTOKAKKU (UUNISSA PAISTETTU)



Olin aivan myytynä nähtyäni tämän suklaisen kakun reseptin uusimmassa Kaneli & sokeri- lehdessä. Eipä siinä muu auttanut kuin kirjoittaa tarvittavat aineet kauppalistaan ja suunnata kauppaan. 

Kakku oli kyllä hyvää, mutta omaan makuun sopivaksi tekisin joitain muutoksia. En aivan ollut vakuuttunut tuon ricottajuuston mausta täytteessä, että sen ainakin vaihtaisin ihan tavalliseen tuorejuustoon. Muuten kaikki oli ok ja varsinkin tuo pohja oli ihan super herkullista! :D

Kakku on valmistettu 24 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 dl suolapähkinöitä
1½ dl mantelirouhetta (ohjeessa oli käytetty kuorettomia manteleita)
50 g voisulaa
1 dl fariinisokeria

Täyte:
1½ dl vispikermaa
200 g tummaa suklaata
2 rs ricottaa (á250 g)
1 rs mascarponea (á 250 g)
3 munaa
3/4 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä

Kinuskikuorrute:
1½ dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
1 rkl voita

Koristelu:
suolapähkinöitä
1 kpl snickers-patukka

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Mahdollisen valuvan rasvan suojaksi, aseta vuoan alle foliopalat ja nosta niiden reunat ylös vuoan reunoja vasten. 

Hienonna pohjan pähkinät ja mantelit tehosekoittimessa rouheeksi. Sulata voi ja lisää rouheen joukkoon fariinisokerin kanssa. Sekoita hyvin sekaisin. Painele seos vuoan pohjalle ja myös reunoille juomalasia apuna käyttäen. 

Kuumenna kerma kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä. 

Sekoita kulhossa tuorejuustot, munat, sokeri ja maissitärkkelys. Lisää lopuksi suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada valmis täyte vuokaan. 

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunin jälkilämmössä vielä puolisen tuntia. Anna kakun jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista kinuskikuorrute. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta noin 10 minuuttia kunnes kinuski sakenee. Lisää lopuksi voi ja sekoita. Kaada hieman jäähtynyt kinuski kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Viimeistele kakku suolapähkinöillä ja Snickers-paloilla. Lurps! :)


Pahoittelen hieman sameita kuvia! 
Kuvaushetkellä oli jo päivänvalo kaikonnut ja kuvista tuli näköjään aika surkeita. :(


Kakku oli tosiaan muuten todella hyvää ja herkullista mutta olisin kaivannut täytteeseen enemmän täyteläisempää makua. Luulen että vaihtamalla ricotan tavalliseen tuorejuustoon olisi vaikutusta täyteläisyyteen. Tätä on ehdottomasti kokeiltaa vielä joskus uudestaan muokattuna versiona. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille