29. kesäkuuta 2018

OMAR-RAPARPERIPIIRAKKA



Tässä jo jokin aika sitten törmäsin Meillä kotona- nettisivuilla raparperipiirakkaohjeeseen, jossa oli käytetty myös noita Omar-karkkeja piirakan murupinnassa. Tämä resepti jäi kovasti "vaivaamaan" mieltäni ja ei siinä sitten muu auttanut kuin kokeilla leipoa piirakkaa tällä ohjeella. Resepti on otettu siis suoraan tuolta heidän nettisivuiltaan.  Hieman vain lisäsin itse raparperin määrää, sillä ohjeessa oleva määrä tuntui niin vähäiseltä. :)

Ohjeella tulee uunipellin kokoinen piirakka. 

Pohja: 
6 dl raparperin paloja
3 munaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
150 g voita
1½ dl kädenlämpöistä maitoa

Muruseos:
1 pss Omar karkkeja
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 g voita

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita uunipellille paperi valmiiksi. Pese, kuori ja paloittele raparperin varret. Voit myös vaikka tässä vaiheessa jo kuoria Omar-karkit käärepapereistaan ja laittaa karkit kulhoon odottamaan myöhempää käyttöä.

Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Sulata voi. 

Nostele voisula ja lämmin maito vuorotellen munasokerivaahdon joukkoon. Sihtaa mukaan kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Kaada valmis massa pellille ja tasoita. Ripottele päälle raparperipalat tasaisesti.

Valmista muruseos. Sulata karkit varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon loput muruseoksen ainekset ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos piirakan/raparperin päälle. 

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Nam! :)


Lurps, olipas herkkua! Piirakka oli todella mehevää ja tuntui aivan sulavan suuhun. :D


Omaan makuun nuo Omarit eivät juurikaan maistunut piirakassa mutta ne toivat kuitenkin kivasti makeutta piirakkaan. :) 

Onneksi piirakasta tuli niin iso, että sain myös jonkin verran sitä pakkaseen jemmaan makeanhimon varalle. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille