9. kesäkuuta 2018

ROCKY ROAD BROWNIE



Yllättävään makean nälkään tein tämän nopean ja helpon brownien ja lätkäsin päälle kunnon annoksen vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja sulatettua suklaata. Ai että, kyllä oli hyvää! Tästä browniereseptistä on tullut ihan suosikkini ja teenkin aina tällä ohjeella kaikki browniet tuunaten ohjetta milloin milläkin lisämausteilla ja raaka-aineilla. :)

Brownie on valmistettu 20x20 cm vuoalla.

Massa:
200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
4 munaa
1½-2 dl suolapähkinöitä

Koristelu:
suolapähkinöitä
vaahtokarkkeja
noin 5-6 palaa sulatettua suklaata

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 180 asteeseen. 

Laita kulhoon suklaa ja voi - lämmitä mikrossa kunnes molemmat ovat sulaneet ja seoksesta tulee sekoittaessa tasaista. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Mittaa kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja suola - sekoita. Lisää massan joukkoon munat yksitellen ja vältä turhaa vatkaamista. Sekoita vain sen verran että munat juuri ja juuri menevät sekaisin massassa. Sihtaa joukkoon jauhot ja sekoita kevyesti sekaisin. Lopuksi lisää joukkoon puukolla rouhitut pähkinät ja sekoita. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskellä noin 25-30 minuuttia uunista riippuen. Huom! Älä ylipaista ettei brownie kuivu, se saa jäädä sisältä kunnolla kosteaksi. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneestä breowniesta reunat pois. Siirrä tarjoilualustalle. Ripottele päälle paljon vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Sulata suklaapalat mikrossa ja valuta sula suklaa pähkinöiden  ja vaahtisten päälle. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Makeaa mutta vain niin hyvää herkkua! :)


Nam, tämä on aivan yksi lemppareistani! Mehevä ja kostea sisältä kuten brownien kuuluukin olla. :)


Suolaisen ja makean täydellinen liitto on tässä! :)


7 kommenttia:

  1. Näyttää niin taivaallisen hyvältä ♥♥♥ Ja tuo 20 x 20 cm -vuoka on ihan parhaan kokoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Olen samaa mieltä kanssasi tuosta vuoan koosta - aivan paras! :)

      Poista
  2. Näyttää hyvältä :) Mahtaako tupla-annos olla sopiva määrä jos tekee pellillisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !🙂 Riippuu minkä kokoinen pelti sinulla on käytössä. Luulen et tupla-annoksella tulee aika ohut brownie, jos kyseessä on iso uunipelti. Ehkä 3-kertainen voisi olla hyvä. 🙂

      Poista
  3. �� 3-kertainen siis! Kiitos vastauksesta ��

    VastaaPoista
  4. Voiko tämän pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kun vastaamisessa kesti! :) Itse en ole kokeillut tätä pakastaa mutta luulisin sen onnistuvan ihan hyvin. Hyvissä ajoin vaan sitten ottaa sulamaan ennen tarjoilua. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille