13. kesäkuuta 2018

RAPARPERI-MANSIKKAJUUSTOKAKKU UUNISSA


Tämä oli nyt ensimmäinen uunijuustokakku tässä kämpässä ja en vielä ihan kohdilleen saanut paistoa uunin kanssa. Ensi kerralla tiedän vähän paremmin sopivan lämpötilan ja paistoajan täydellisen lopputuloksen kannalta. Hieman kakku pääsi liian kypsäksi ja reunat tummuivat liikaa, mutta onneksi kakku oli tästä huolimatta herkullista. :)

Näin kesän alkuvaiheessa on kiva tehdä leivonnaisia raparperista. Ja mikä sopisikaan raparperin kaveriksi paremmin kuin mansikka - siitä lähti sitten idea tähän kakkuun. :) 

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
150 g digestivekeksjä
90 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl limemehua
½ dl vehnäjauhoja 
3 munaa

+ noin 2 vartta raparperia
mansikoita

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaarouhetta
limen kuorta raastettuna 


Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele / sprayaa vuokaspraylla reunat. Kääri foliota vuoan pohjalle ja nosta reunat ylös. Näin rasva ei pääse valumaan uunin pohjalle paiston aikana. 

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Pese, kuori ja pilko raparperi pieniksi paloiksi.

Valmista täyte. Notkista tuorejuustot sähkövatkaimella kulhossa. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit - sekoita hyvin sekaisin. Purista täytteeseen limen mehu - sekoita. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti sekaisin. Lopuksi nostele joukkoon munat yksitellen ja vältä turhaa vatkaamista. 

Kaada esipaistetun pohjan päälle noin puolet täytteestä. Ripottele päälle raparperin palat ja mansikoita oman maun mukaan. Kaada päälle loppu täyte ja tasoita pinta. Paista kakkua noin 45-50 minuuttia tai kunnes kakun keskusta hyllyy vielä jonkin verran. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä jälkilämmössä puolisen tuntia. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaarouheella.  Raasta vielä vähän limen kuorta mansikoiden päälle. Sitten vain kakkua leikkaamaan ja herkuttelemaan! :)


Ihanaa - kesä ja tuoreita mansikoita! <3


Nämä uunijuustokakut eivät kovin paljoa voi mennä vikaan, aina yhtä herkullista! :) 


Hieman tosin kakku pääsi liian kypsäksi omaan makuun mutta maistui kuitenkin hyvin siitä huolimatta.  :D


Täytteeseen olisi voinut upottaa hieman enemmän raparperin paloja ja mansikoita myöskin. :) 



Lurps, kesäistä herkkua! :)


2 kommenttia:

  1. Raparperi ja mansikka ovat kyllä kesän paras makuyhdistelmä, varmasti todella herkullista! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, nämä ovat ihan mun lemppari kesän maut. Namskis! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille