20. joulukuuta 2017

VANILJAINEN VIIKUNAKAKKU



Tuli tässä yksi päivä mieleen, että kuinkahan viikuna toimii kakun kakun täytteenä. Kaapissa sattui olemaan avattu viikunahillopurkki ja ajattelin hyödyntää sen tässä kakussa. :) Alunperin ajattelin tehdä valkosuklaamoussen ja sen kaveriksi tuota viikunahilloa mutta tulinkin toisiin aatoksiin. Huomasin nimittäin, että kaapissa oli piakkoin vanhaksi menossa oleva vanhan ajan vaniljakastikepurkki ja niipä siitä syntyi sitten vaniljamousse. Ei ollut ollenkaan huono vaihtoehto valkosuklaan tilalle. :D

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Vaniljatäyte:
2½ dl vispikerma
2 dl vanhan ajan vaniljakastiketta (paksua)
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
+ viikunahilloa (Dalfour)

Kuorrute:
2½ dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
tuoreita viikunoita
valkosuklaarouhetta
piparimurua


Valmista kakkupohja. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sihtaa parissa erässä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis massa leivinpaperoituun vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa, noin 30-40 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa pohja kolmeen osaan.

Valmista vaniljatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakastike ja vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin sekaisin. 

Täytä kakku samaan kakkuvuokaan, jolla paistoit pohjan. Voit tehdä leivinpaperista vuoalle korkeammat reunat. Levitä pohjien päälle kerros viikunhilloa ja jaa vaniljatäyte tasaisesti kakun kahteen väliin. Kostuta kakku vaniljasokerimaidolla. Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli. 

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorruteella ja tee lopuksi paletin/veitsen kärjellä kuvia kiertämään kakun reunaa ja päällistä. Koristele kakku tuoreilla viikunoilla, piparimurulla ja valkosuklaarouheella. 


Aluksi meinasin olla vähän epäileväinen kakun mausta mutta tämä olikin oikein hyvää!! :)
Viikunahillo sopi loistavasti yhteen vaniljatäytteen kanssa.


Kakku oli maultaan melko neutraalin makuinen mutta silti erittäin herkullista.
Hillon joukossa olevat viikunpalat toivat kivaa pureskeltavuutta kakkuun. :)


Kuorrutteen suhteen olin vähän laiskalla päällä ja sekoitin tosiaan vain tuorejuustoa kerman joukkoon. Tämä kuorrute sopi kakkuun kuitenkin hyvin . :)


Harmittaa vähän kun tein tämän kakun jo näin aikaisin. Tämä olisi ollut loistava jouluaaton jälkkäri! Nooh, ei auta kuin suunnitella uusi kakku jouluksi. :)

PS. Söin yksin melkein koko kakun!!!! :D:D:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille