23. joulukuuta 2017

JOULUN ROCKY ROADMitäpä joulu olisi ilman jouluista rocky roadia! :) Olen nyt jo muutaman vuoden ajan tehnyt juuri näin jouluksi tätä herkkua joulun mauilla ja eihän sitä voinut tänäkään vuolla olla tekemättä. :)

Tällä kertaa halusin rocky roadin olevan todella täyteläistä ja täynnä herkkuaineksia. Laitoinkin ehkä vähän vähemmän suklaata tällä kertaa ja enemmän noita kaikkia "täytteitä". Tämä tietty vähän hankaloitti palojen leikkaamista, mutta voi että kun palat olivat herkullisia. :D

Herkku on tehty pieneen noin 16x16 cm vuokaan.

Ainekset:
80 g tummaa suklaata 
245 g valkoista suklaata
40 g suolapähkinöitä
25 g suolattuja/paahdettuja pistaasipähkinöitä kuorittuna
40 g kuivattuja karpaloita
30 g pipareita

Ota esille noin 16x16 cm vuoka ja laita siihen valmuuksi leivinpaperi. 

Sulata suklaat erillisissä kipoissa. Punnitse loput aineet ja pilko niitä vähän pienemmiksi puukolla. Sekoita pilkotut aineet valkosuklaan joukkoon. Lisää lopuksi mukaan tummasuklaa ja sekoita vain sen verran että tummasuklaa ei sekoitu kokonaan massan joukkoon vaan jää ikään kuin marmorikuvioksi.

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Voit vielä halutessasi ripotella esim. piparimurua ja pähkinöitä pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja sitten vain herkuttelemaan! :)


Aijai, tämä on kyllä ihan mun lempparia! :)


Onneksi tämä herkku on kuitenkin sen verran makiaa, ettei kovin paljoa pysty syömään kerralla. Säästyy näin ollen vähän vielä huomiselle aatollekin herkkupaloja! :D:DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille