17. joulukuuta 2017

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAPANNACOTTA



Itsenäisyyspäivänä otin itseäni oikein niskasta kiinni ruuanlaiton kanssa ja valmistin kolmen ruokalajin menuun itselleni ja miehelleni Suomi 100 juhlan kunniaksi. Tarjolla oli itsetehtyä saaristolaisleipää savulohitäytteellä, poronsisäfilettä punaviinikastikkeella, kermaperunoita, uunijuureksi ja puolukkaa. Jälkkäriksi valmistin vielä tätä valkosuklaa-mustikkapannacottaa ja kruunasi juhlailallalisen hienosti. :) 

Pannacottaa tulee tehtyä suhteellisen harvoin, mitä en kylläkäään tiedä miksi, sillä pannacotta on todella hyvää. Suomi 100 teemaa noudattaen oli heti selvää, että halusin käyttää mustikkaa jälkiruoassa ja näin siitä muodostui kiille pannacotan päälle. :)

Tällä ohjeella tulee noin 4 annosta pannacottaa. Itse tein vain kaksi jättiannosta jääkaapin tilanpuutteen vuoksi. :D

Massa:
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
100 g valkosuklaata
2 dl maustamatonsta jukurttia
1 tl vaniljasokeria

Kiille:
1 liivate
1 dl mustikkakeittoa (Marli)

Koristelu:
valkosuklaarouhetta
mustikoita

Valmista pannacottamassa. Rouhi suklaa. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja liuota liivatteet seokseen. Lisää joukkoon suklaarouhe ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Lisää joukkoon jukurtti ja sekoita. Mausta lopuksi vaniljasokerilla. 

Kaada valmis massa annoslaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3-4 tuntia. 

Valmista kiille. Laita liivate kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna mustikkakeitosta ½ dl ja liuota liivate siihen. Kaada liivateseos lopun mustikkakeiton joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Annostele kiille annosten päälle lusikan avulla. Anna hyytä jääkaapiissa muutaman tunnin tai yön yli. Koristele annokset ennen tarjoilua mustikoilla ja suklaarouheella. 


 Lurps, tässä yhdistyvtä lempiraaka-aineeni - mustikat ja valkosuklaa. Hyvää!! :)


Mustikkakiille antaa kivan värikontrastin valkoiselle pannacottatäytteelle. :)


Kyllä tällä jälkkärillä kelpasi herkutella Itsenäisyyspäivän kunniaksi. :)

Harmikseni en tajunnut ottaa kuvaa koko ruokakattauksesta, kun kerrankin olin panostanut ruokaan. Noh, ehkä sit jouluna vois kuvata vähän ruokiakin makeiden herkkujen rinnalla. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille