11. joulukuuta 2017

PUOLUKKA BANOFFEE ELI PUOLOFFEEKäytyäni tuossa syksyllä kummipoikani synttäreillä, sain maistaa siellä tätä aivan taivaallisen herkullista puolukka banoffeeta. Se oli vielä kielen mennessään! Makeaahan tämä on kuin mikäkin mutta ei se mua ainakaan haittaa. Nam nam! :) 

Tein tästä puoloffeesta jouluisen version lisäämällä pohjaan pipareita. Pohjan voi myös tehdä kokonaan pipareista, jolloin jouluinen maku senkuin vahvistuu. Täytteestä voi myös hyvin jättää suolan pois jos haluaa. Itse halusin kuitenkin testata suolaa kinuskin joukossa ja voin sanoa että toimi hyvin! :)

Kakku on valmistettu apuna käyttäen 24 cm irtopohjavuoan reunaa. 

Pohja:
150 g digestivekeksejä
150 g pipareita
100 voita

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa valmiiksi karamellsisoituna 
noin ½-1 tl suolaa
200 g puolukoita

Kuorrute:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl tomusokeria

Koristelu:
puolukoita
piparimurua

Ota esille tarjoilulautanen ja aseta siihen irtopohjavuoan reuna. Murskaan keksit ja ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja ehkä hiukan myös reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin. 

Ota pohja jääkaapista ja irrota reunavuoka varovasti pohjan ympäriltä. Sekoita kinuskin joukkoon suola. Levit suolakinuski pohjan päälle ja ripottele päälle puolukat. Jätä puolukoita vähän myös koristeluun. 

Kuorrutetta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, vaniljasokeri ja tomusokeri - sekoita hyvin sekasin. Pursota kuorrute kinuskin päälle ja koristele vielä lopuksi puolukoilla ja piparimurulla. Sit vain suut makiaksi! :)


Aijai, tämä on kyllä aivan yksi lemppareistani! Sairaan hyvää! :)


Makea kinuski ja hapan puolukka tasapainottavat hyvin toisiaan ja maistuvat vain niin hyvältä yhdessä. Tätä tuli syötyä ihan mahakipuun saakka. :D:D


Mielestäni tämä herkku sopisi loistavasti joulun jälkkäripöytään tai sitten vaikka pikkujouluihin tarjottavaksi. :) 

Luulen että tätä herkkua pitää tehdä piakkoin uudestaan! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille