24. joulukuuta 2017

BANAANI-KINUSKIKAKKU



Reseptin tähän herkulliseen kakkuun näin jo kauan aikaa sitten Kanelitytön Kakkuparatiisin blogissa ja silloin jo päätin että tätä kakku teen varmasti joskus. Se kuulosti ja näytti niin herkulliselta! :) 

Pähkäilin tuossa että mitä oikein tekisin vähän ylikypsillä banaaneilla ja sitten muistin yhtäkkiä tämän juustokakkuohjeen. Eipä siinä kauaa nokka tohissut kun kakku oli jo kaapissa hyytymässä. :D

Resepti on tosiaan Kanelitytön Kakkuparatiisin blogista pienin muutoksin tehtynä. Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
175 g pipareita
65 g voita

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
2 isoa banaania (saa olla ylipkypsiä/pilkullisia)
½ sitruunan mehu 
120 g sokeria
400 g Philadelhia tuorejuustoa

Kiille:
1½ dl tomusokeria
½ dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 liivatelehti

Koristelu:
piparimurua
suolapähkinöitä
nonparelleja
sokerimassalumihiutaleita

Valmistele vuoka pingottamalla pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. 

Murskaa piparit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaapiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet ja sokeri. 

Soseuta banaanit ja lisää liivate-sokeriseos siihen. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon banaanisose. Nostele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkapissa muutaman tunnin ajan. Kokeile sormella että täyte on varmasti hyytynyt ennen kuin alat tekemään kiillettä. 

Valmista kinuskikiille. Mittaa kattilaan tomusokeri, fariinisokeri ja kerma. Keitä seosta hiljalleen puolivalmiiksi kinuskiksi ja kaada seos kuumuutta kestävään kulhoon jäähtymään. Laita heti liivate kylmään veteen likoamaan ja sekoita liivate turpoamisen jälkeen hyvin kinuskin joukkoon. Anna kiilteen jäähtyä huoneenlämmössä noin 32 asteiseksi välillä sekoittaen. Liian kuumana laittaessa kiille sulattaa täytteen. Kaada jäähtynyt kiille täytteen päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytynä yön yli jääkapissa. 

Irrota kakku vuoasta ja laita se tarjoilulautaselle. Koristele piparimurulla, suolapähkinöille ja muilla koristeilla. Huom! Nuo lumihiutaleet kannattaa valmistaa jo päivää kahta ennen koristelua jotta ne kerkeävät kunnolla kuivaa. 


Lurps! Olipas hyvää! Banaani ja kinuski sopii aivan loistavasti yhteen. :D


Pipareita laittamalla pohjaan tästä sai kivasti jouluun sopivan kaakun. :D


Tähän kakkuun tuli himo kun otti ensimmäisen palan. :)


Tämän herkkukakun saattelemana toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista Joulua!! <3

2 kommenttia:

  1. Tämä sun kakkusi on niin kaunis ♥ Ja tuo piparipohja on kyllä loistava idea! Kiva että kokeilit ja ihanaa että säkin tykästyit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos paljon 😍 Tästä kakusta ei voinut olla pitämättä.
      🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille