22. marraskuuta 2017

SUKLAA-APPELSIINIKAKKU KONVEHTIKORISTELULLA



Tämä kakkuidea oli jo tovin pyörinyt mielessä ja viimein sain kakun toteutettu viime viikonlopun herkkuhetkiin. Mielestäni suklaaan ja appelsiinin yhdistelmä on vain niin kertakaikkisen hyvä, ettei voi muuta sanoa. :D Kuorrutteessa maistuu kivasti mascarponejuusto ja kakun kruunaa iso läjä erilaisia suklaakonvehteja. Nami nam! :)

Pohjana kakussa on itseni hyväksi todettu suklainen pohja, mikä ei mielestäni tarvi edes kostutusta. Täytteessä käytin kuohukermaa, mutta jos tekisin täytteen nyt uudestaan niin käyttäisin kyllä ennemmin vispikermaa. Ei tuo kuohukermalla tehty täyte pahaa ollut mutta ehkä hivenen raskas maultaan. Uskon että vispikermalla saisi aikaiseksi hieman kevyemmän täytteen. :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Täyte:
2 dl kuohukermaa (tai vispikermaa)
200 g appelsiinirahkaa
200 g appelsiinituorejuustoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Kuorrute:
200 g tummaa tai maitosuklaata
2½ dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa

Koristelu:
paljon erilaisia suklaakonvehteja
kultaisia nonparelleja
(irtokarkkihyllystä)

Valmista kakkupohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se (pohja + reunat). Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy - sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista vielä parin minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 55-60 minuuttia tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä pohja hyvin ja leikkaa sitten kolmeen osaan.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Koko kakku suoraan tarjoilulautaselle. Jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.

Kuorrutetta varten sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma suht löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone erillisessä kipossa ja sekoita sen joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita hyvin joukkoon vatkattu kerma. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutteella ja koristele lopuksi suklaakarkeilla ja nonparelleilla. Vinkki! Saat kuorrutteen kauniin tasaiseksi kakun pinnalle kastelemalla palettia/veistä kuumassa vedessä. Ja ota myös mascarpone hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen kuorrutteen tekoa, jotta se kerkeää vähän lämmetä.


Ai että... Tämä oli hyvää! Appelsiinitäyte sopi loistavasti suklaisen pohjan kanssa. :)


Koristeina olleet karkit houkuttelivat syömään itsensä yksi toisensa jälkeen ennen kuin kerkesin edes palaa leikkaamaan kakusta. :D:D


Namskis! 

2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille