15. marraskuuta 2017

PIPARIJUUSTOKAKKU



Ihanaa kun joulu lähestyy jo kovaa kyytiä. Tänään oli kiva huomata töiden lomassa ikkunasta, kuinka lunta alkoi hiljalleen sataa maahan. :)

Joulufiilistelyn kunniaksi leivoin tämän herkullisen piparijuustokakun. Ohjeen tähän bongasin uusimmasta Herkku Leivontaa - lehdestä. Aivan orjallisesti en ohjetta noudattanut vaan tein hieman omia muutoksia. Tämä kakku kyllä osui ja upposi meikäläisen makuun! Nam! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
135 g pipareita
1 rkl fariinisokeria
50 g voita

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
3/4 dl kinuskikastiketta
1 dl maitoa
70 g pipareita muruna

Koristelu:
1 dl vispikermaa
pipareita
sokerikoristeita (tähtiä, nonparelleja)

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Murskaa keksit ja yhdistä fariinisokerin ja voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja kinuskikastike. Vispaa tasaiseksi ja kuohkeaksi massaksi. Kuumenna maito ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken jos seo on liian kuumaa. Kaada liivateseso täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon vaniljakermavaahto. Murskaa piparit kaulimella pieneksi muruksi ja sekoita täytteen joukkoon. 

Kaada valmis täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai mielellään yön yli. 

Irrota valmis kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota koristeita kakun päälle. Viimeistele koristelu pipareilla ja muilla sokerikoristeilla. Sitten vain herkuttelemaan!


Kylläpäs olikin herkullista kakkua! Söin heti monta palaa yhteen soittoon. :)


Kakun rakenne oli ihanan kuohkeaa ja pehmeää - se aivan suli suussa. :D


Luulen että tämä kakku tulee olemaan meidän herkkupöydässä jouluna. :)

5 kommenttia:

  1. Oijoi, tää kyllä näyttääkin just niin ihanan kuohkealta ja pehmoiselta ♥ Niin hyvän näköinen! Varmasti ihan huippuhyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuohkeaa ja pehmoista tämä kyllä oli - ihan parasta! :)

      Poista
  2. Onkohan tää miten makea? Tykkään kyllä piparin mausta,mutta ajattelin että ei tarviis olla ihan kauheen makea kaiken jouluruuan jälkeen nii mietin jättäsinkö tuon kinuskin pois

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, siitä on jo niin kauan kun olen tehnyt tämän etten tahdo muistaa oliko tämä kuinka makeaa. :D Muistelisin että ei ehkä ollut niin hirmuisen makeaa ja tuota kinuskia tulee loppujuen lopuksi aika vähän massaan. Voithan laittaa sitä vielä vähemmän mitä ohjeessa on tai tosiaan jättää sen kokonaan poiskin. Tosin kinuski tuo kakkuun kyllä kivaa karamellimaista makua. :)

      Poista
    2. Ok kiitos:) pitää vähän tehdessä maistella nii sillähän se selviää :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille