20. elokuuta 2017

REKKAKAKKU


Sain tehtäväksi toiselta siskoltani valmistaa hänen tuttunsa synttäreille tällaisen rekka-aiheisen kakun. Synttärisankari on kuulemma oikein kunnon rekkamies, joten mikäs muukaan kakku sopi hänelle paremmin kuin rekkakakku. :) 

Kakku on mitoitettu noin 30 hengelle ja pitää sisällään vaalean sokerikakkupohjan. Välistä löytyvät vanilja- ja mansikkamousset. Kostutuksena toimi appelsiinimehu. Kuorrutus ja kaikki koristeet on valmistettu sokerimassasta ja sokerimassan alla on kerros vaniljan makuista voikreemiä. Kakku on toteutettu laktoosittomana. 


Vähän meinasi jänskättää kakun teko, sillä en ollut aikaisemmin tehnyt tällaista kakkua. Täyttäminen nyt oli helppo hommat mutta sitten kun piti lähteä kuorruttamaan ja koristelemaan, niin en oikein tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä, millä tavalla, missä järjestyksessä jne. :D Mutta onneksi selvisin kuitenkin suhteellisen hyvin ja kakku jopa omasta mielestäni muistutti rekkaa. :)


Näin jälikäteen katsoessani kuvia kakusta, kiinnitin huomiota muutamiin kohtiin, joita olisin nyt tarkemmin ajateltuna tehnyt hieman toisin. Eipä vain tullut siitä tekovaiheessa mieleen. :) Olisin muun muassa tehnyt noiden etuvalojen ympärille mustat kehikot ja enkä olisi noista mustista viivoista tehnyt ihna noin jyrkästi kapenevia alaspäin. Noh, mutta täytyy muistaa nämä ensi kerralla, jos vielä pääsen tällaisia kakkuja tekemään. :D

3 kommenttia:

  1. Moikka 😊 mua kiinnostaisi tietää että kuinka olet toteuttanut kakun tähän muotoon? Onko monta kerrosta? Millä nuo kirjoitukset on tehty? Isot kirjaimet taitaa olla sokerimassa mutta entä telkkari 😄 meillä on rekkafani täyttämässä 2 vuotta ja pitäisi yrittää joku tämän tyylinen kakku toteuttaa 😅 entä onko tuo alusta ihan vain pahvia ja kakkupaperia?

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Moi! Voi, tästä kakusta on jo niin pitkä aika etten kunnolla muista kuinka sen toteutin. 🤭

      Pohjat taisi olla ihan kääretorttupohjista valmistettu ja täytevälejä 2 tai kolme, ehkä kolme. Kaikki koristeet tosiaan tehty sokerimassasta, myös rekkari ja sen teksti tehty elintarviketussilla.
      Alustaksi suosittelen kunnon paksua kakkualustaa, joita saa tilattua netistä tai ostettua tietyistä kaupoista. 🙂 Itse käytin vain pahvia ja kakkupaperia mutta se ei ollut hyvä valinta.

      Toivottavasti saat tehtyä kivan kakun pienelle rekkafanille. 🙂👍🏻

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille