21. elokuuta 2017

HEDELMÄINEN SYDÄNKAKKU


Tässä kakussa en niinkään jaksanut miettiä täytettä enkä niinkään että miltä kakku tulee maistumaan. Halusin vain päästä testaamaan tuota uutta sydämen mallista silikonista kakkuvuokaa. :)

Tein kakun oikeastaan vaan niillä aineilla, mitä kaapista sattui löytymään. Niinpä kakkuun sitten tuli tällainen hedelmäinen mango-banaani-kiiwi vivahteinen makumaailma. :)

Kakku on siis valmistettu Silikomartin sydänvuoalla ja vuoan mukana tulleella sydämenmuotoisella "kakkuleikkurilla. "

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
2 prk vauvojen mangososetta
1 banaani
1 kiiwi
noin 4-5 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Pohja:
120 g kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna

Koristelu:
vaaleanpunaista suklaasprayta
sokerihelmiä

Kakku aloitetaan valmistamalla täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin sekaisin. 

Sekoita sauvasekoittimella keskenään sekaisin mangosose, banaani ja kiiwi. Lisää tämä seos kermaseoksen joukkoon ja sekoita. Sekoita joukkoon sokeria oman mauan mukaan.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Aseta silikoninen sydänvuoka esim. leikkuulaudan päälle ja täytä vuoka valmiilla massaa aivan piri pintaan asti. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat lähtevät pois. Siirrä kakkua leikkuulaudan avulla pakkaseen ja anna sen olla siellä yön yli.

Valmista kakulle pohja. Sydän vuoan mukana tulevan sydänleikkurin avulla valmistetaan kakulle keksipohja. Aseta sydänmuotti suoraan tarjoilulautaselle. Murskaa keksit ja yhdistä voisulan kanssa. Painele seos muottiin ja irrota muotti. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin. 

Ota kakku pakkasesta ja irrota se varovasti vuoasta. Aseta jäinen kakku keksipohjan päälle. Koristele kakku sprayaamalla se kauttaaltaan vaaleanpunaisella suklaa spraylla ja muutamalla sokerihelmellä. Anna kakun rauhassa sulaa jääkaapissa, tähän menee noin 4-5 tuntia. 


Ai että kun tämä oli söpö pieni kakku! <3


Testissä oli myös ekaa kertaa tuo suklaaspray ja se oli kyllä positiivinen yllätys itselleni. Spraylla sai aikaan todella kivan pinnan kakulle ja mikä parasta, sen käyttö oli aivan älyttömän helppoa. Millekään se ei mielestäni maistunut mutta oli vain tosi kivan näköinen kakun päällä. :D


Tuota sprayta käyttäessä oli tärkeää että kakku oli jäinen, jotta saatiin kaunis tasainen spraypinta. :)


Kaikki ei kuitenkaan mennyt tämän kakun kanssa niin kuin strömsöössä. :D Tein kakun valmiiksi ilalla jääkaappiin, jotta se olisi syötävää seuraavana päivänä. Noh, sitten kun aamulla otin kakun kaapista, jotta olisin alkanut valokuvata sitä, niin huomasin että tuo koko kakkulautanen ui kellertävän nesteen peitossa. Olin aivan kauhuissani, että mitä ihmettä tämä nyt sitten oikein on!!?? :/ Olin jo aivan varma, että nyt kakku on pilalla ja sitä ei voi enää syödä. Ei siinä auttanut kuin  paperilla pyyhkiä nestettä pois lautaselta ja toivoa että kakku olisi vielä syötävää.

Otin kakusta nopeasti kuvat ja sitten leikkasin palan ja koemaistoin kakkua. Kakku maistui kyllä ihan hyvälle enkä huomannut että siinä olisi ollut mitään ihmeellistä. Täyte oli tosin TODELLA pehmeää ja kakku juuri ja juuri pysyi koossa. Ihmettelin hieman tuota koostumusta vaikka olin laittanut 4 liivatta täytteeseen. Aloin miettiä, että olisiko täytteeseen tullut kiiwi reagoinut jotenkin muiden aineiden kanssa ja aiheuttanut "nestevuodon" lautaselle sekä heikon hyytymisen. Mitään muuta selitystä en tapahtuneelle keksinyt, joten laitoin tämän kaiken kiiwin piikkiin. :D

Kaikesta tästä huolimatta, kakku oli hyvää ja kaikki tuli syötyä. Ensi kerralla en taidan suosiolla jättää kiiwin pois ettei mitään vastaavaa pääsee enää tapahtumaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille