15. elokuuta 2017

KISSAKAKKU OMILLE SYNTTÄREILLENI



Tulihan sitä tuossa kesän aikana taas itsekin täytettyä vuosia ja tällä kertaa mittariin tuli täyteen täydet pyöreät 30 vuotta. :) Tämän kunniaksi leivoin itselleni pienen kissakakun. Mitään juhlia en pitänyt, niin en viitsinyt kovin isoa kakkua tehdä. Tämä pikkuinen kissakakku oli juuri sopiva. :D

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl venhäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1-2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljamaitoa

Täyte:
250 g mansikoita
2½ dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
1 rkl sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrute:
250 g voita
2 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl maitoa
+ mustaa pastaväriä

Koristeet:
sokerimassaa
cake pops tikkuja

Valmista kakkupohja. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa, noin 30-35 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai blenderissä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Lisää joukkoon mansikkasose ja vaniljakreemijauhe. Sekoita kunnes täyte on sopivan jämäkkää. 


Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan, jolla paistoit pohjan. Laita leivinpaperista vuoalle korkeammat reunat ja kokoa kakku vuokaan. Kostuta kakkua kokoamisen yhteydessä vaniljamaidolla ja jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa yön yli.

Valmista kuorrute. Notkista huoneenlämpöinen voi vatkaimella ja lisää tomusokeri + kaakaojauhe pienissä erissä voin joukkoon. Lisää mukaan maito ja vatkaa seosta voimakkaasti kunnes se on kuohkeaa. Värjää seos lopuksi mustalla pastavärillä. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Levitä musta kuorrute kauttaaltaan kakun reunoilla ja päälle. Kuorrutetta ei tarvitse saada tasaiseksi kerrokseksi vaan se saa huolella jäädä epätasaiseksi, jotta se näyttäisi kissan turkilta. 

Laita paikoilleen koristeet; viikset, nenä, korvat ja numerot. Nämä koristeet kannattaa tehdä jo vaikka koristelua edeltävänä päivänä, niin ne kerkeävät kunnolla kuivaa. Leikkaa sokerimassast korvat ja nenä. Maalaa kullan värisellä maalilla nenä ja korvien sisukset. Ota neljä cake pops tikkua ja maalaa myös ne kullan väriseksi. 


Heh, huomasin heti kättelyssä, että kissan nenästä tuli AIVAN liian iso. En vain jaksanut alkaa muuttamaan sitä enää kun huomasin mittasuhdevirheen. :D


Kyllä nämä vuodet vain menevät nopeaa, kun itekin täytti jo 30 vuotta. Jotenkin itsestäni tuntuu että olen jämähtänyt sinne 25 ikävuoteen. :D


Miu, tälläinen synttärikakku tänä vuonna. Hiukan perinteet muuttuivat, kun en tehnyt perinteistä mansikkakermakakkua synttäreilleni. Mutta nooh... Olihan tässä kakussa sentaan mansikkatäyte. :D 

Kakku oli hyvää ja oli taas kiva kokeilla jotain uutta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille