27. elokuuta 2017

LUSIKKALEIVÄT



En tajua miten olen näin pitkälle päässyt, etten ole ikinä leiponut näitä perinteisiä lusikkaleipiä. Nyt tähänkin asiaan tuli korjaus kun käärin yksi päivä töistä tullessani hihat ylös ja aloin leipoa näitä suussasulavia herkkuja. Nam! :)

Otin reseptin Valion nettisivuilta ja tällä ohjeella tulee noin 30 kappaletta valmiita lusikkaleipiä. 

Massa:
200 g voita
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

+ väliin vadelmamarmeladia
+ päälle hienoasokeria

Mittaa kattilaan voi. Anna voin sulaa ja kiehahtaa. Sekoita. Keitä voisulaa alhaisella lämmöllä noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Ole tarkkana ettei voi pääse palamaan.

Kun voi alkaa saada väriä/punertaa, ota kattila pois liedeltä. Mittaa voin joukkoon sokerit ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi. Yhdistä jauhot ja sooda, sihtaa nämä voi-sokeriseoksen joukkoon ja sekoita. 

Ota mahdollisimman syväpesäinen teelusikka ja ota siihen taikinaa. Painele taikina lusikkaan tasaiseksi ja irrota varovasti leivinpaperille. Tee näin kunnes taikina loppuu. :) 

Paista lusikkaleipiä 175 asteessa, keskitasolla, noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne ovat hiukan saaneet väriä paistoin aikana. Anna jäähtyä. Täytä valdelmmarmeladilla ja pyörittele lopuksi vielä sokerissa. 


Olipas nämä herkullisia! Vaikkakin melko kovatöisiä juuri tuon taikinan lusikkaan painelun takia... Mutta oli se sen arvoista! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille