30. huhtikuuta 2017

RAHKAMUNKIT



Hauskaa vappua kaikille! Eihän vappu olisi mitään ilman munkkeja. Sen verran laiska olin nyt kuitenkin tänä vuonna, etten ihan perinteisellä taikinalla jaksanut alkaa munkkeja tekemään vaan päädyin tekemään noita nopeita rahkamunkkeja. Nekin ovat kyllä todella herkullisia! :)

Herättyäni aikaisin tänä aamuna, aloitinkin ajan kuluksi paistelemaan noita herkullisia rahkamunkkeja. :)

Reseptillä tulee noin 15-20 kappaletta pieniä munkkeja. 
Isommiksi tehtynä munkkeja tulee noin 10-15 kappaletta. 

Taikina:
50 g voita
250 maitorahkaa
1 muna
1 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa

Paistamiseen: noin 8-9 dl rypsiöljyä

Sokerointi: erikoishienoa sokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Sekoita sitten keskenään voi, rahka ja muna. Lisää joukkoon vesi ja sitruunamehu. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 

Laita öljy kattilaan ja lämmitä se noin 170-180 asteeseen. Jos omistast digitaalinen paistomittarin, voit sen avulla tarkkailla öljyn lämpötilaan. 

Pyörittele jauhotetuin käsin taikinasta palloja ja laske varovasti kuumaan öljyyn. Paista munkkeja noin 2-3 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu mun koosta. Nosta reikäkauhalla valmiit munkit talouspaperin päälle ja sokeroi heti kun pystyt käsittelemään kuumia munkkeja. Sitten vain nauttimaan! :)


Nam, nämä ovat niin hyviä! Sitruunamehu tuo kivasti raikkautta ja makua munkkeihin. :)


Tehtyäni munkit, mieheni kysyi multa, että noinko vähän tein vain munkkeja. Hänen mielestään munkkeja olisi pitänyt tehdä paljon isompi satsi. :)


Tänään voisi ehkä vähän maistella kuplivaa vappujuomaa ja nauttia muutaman munkin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille