1. toukokuuta 2017

DONITSIKAKKU


Näin vapun kunniaksi olihan sitä pakko leipoa munkkien rinnalle jonkinlainen vappukakku. :) Päässäni pyöri idea donitsein koristellusta kakusta ja tällainen siitä ideasta sitten syntyi. Olin aika tyytyväinen lopputulokseen. :)

Kakun valmistus kannattaa aloittaa paistamalla kakkupohja ja donitsit. Pohja kerkeää hyvin jäähtyä sillä aikaa kun valmistaa donitseja. :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Kakkupohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Donitsit:
1 muna
1½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
+ kuorrutukseen valkosuklaata ja maitosuklaata + nonparelleja, voisulaa, kanelisokeria

Kakun täyte/kuorrute:
3 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 3/4 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa

Suklaakuorrute:
70 g tummaa suklaata
rypsiöljyä

Valmista kakkupohja. Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa munat, fariinisokeria ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahdon joukkoon, voisula, kerma ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (pohja+reunat) ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia 180 asteessa. Jäähdytä pohja.

Valmista donitsit. Ota esilla donitsipelti ja voitele/sprayaa kolot hyvin. Sekoita keskenään muna, maito ja rypsiöljy. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa ne munamaitoöljyseokseen. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista. Laita massa pursotuspussiin ja pursota pellin koloihin taikina. Tai lusikoi taikina pellille, jos et omista purstotuspussia. Paista donitseja 200 asteessa, uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Irrota donitsit pelliltä ja jäähdytä. 

Donitsien kuorrutus. Puolet donitseista kuorrutetaan kanelisokerilla. Tätä varten sulata vähän voita mikrossa ja sivele kuuden donitsen pintaan voisulaa ja pyörittele sitten donitset kanelisokerissa. Loput kuusi donitsia kuorrutetaan valko- ja maitosuklaalla ja koristellaan halutunlaiseksi. Valitettavasti en niin kovin tarkkaan mittaillut noita suklaiden määriä kuorruttamiseen vaan käytin vain kaapista kaikki jämäsuklaat mitä sattui olla. :) Anna suklaakuorrutteisten donitsien jähmettyä rauhassa jääkapissa. 

Kokoa itse kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja valmista täyte/kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi karamellisoitu kond.maito ja sekoita taas hyvin sekaisin. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle ja voit halutessasi kostuttaa kakkua täytön yhteydessä maidolla. Jaa täyte kakun kahteen väliin ja jätä sitä vähän myös kuorrutamiseen. Täytä/kuorruta kakku ja laita jääkaappiin hetkeksi. 

Valmista suklaakuorrute. Tähänkään mulla ei ole tarkkoja määriä vaan tein vaan mututuntumalla. :) Sulata suklaata mikrossa, noin 80 g ja lisää joukkoon rypsiöljyä, jotta saat suklaasta notkeampaa. Valuta lusikan avulla kuorrutetta kakun pinnalle niin että sitä valuu myös reunoille. Koristele kakku donitseille. Osaan donitseistä voi tökätä grillitikun ja sen avulla painaa sen pystyyn kakun päälle. :) 


Aika hyvin kakusta tuli sellainen kuin olin päässäni kuvitellutkin. :) Joskus sitä vaan käy niin, että vaikka kuinka olisi suunnitellut jonkin leipomuksen näyttävän joltain tietyltä - siitä ei tule lähimainkaan sellainen kuin oli kuvitellut. :D


Makukaan ei ollut yhtään hullumpi! Tykkään kyllä kovasti tuosta fariinisokerikakkupohjasta.
Omasta mielestä nuo valkosuklaakuorrutteiset donitsit olivat parhaita. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille