26. huhtikuuta 2017

KISSAKAKKU


Tämän kissakakun tein ihan vain huvin vuoksi, kun halusin kokeilla tuollaista kissakoristetta. <3 Halusin myös päästä eroon kaapissa lojuvista sokerimassan jämistä. :)

Tällä kertaa en niinkään keskittynyt kakun makuun vaan halusin panostaa tuohon visuaaliseen puoleen. Teinkin sitten aivan yksinkertaiset täytteet kakkuun ja sain käytettyä pois kaapissa kauan olleet tuorejuustot. :)

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täytteet:
2½ dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
200 g vadelmatuorejuustoa
200 g kinuskituorejuustoa
vadelmamarmeladia

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Voikreemi:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa

Kuorrutus: 
valkoista sokerimassaa
mustaa sokerimassaa koristeisiin

Valmista kakkupohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja valmistele vuoka; pingota leivinpaperi pohjalle ja sisareunaan. 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa varovasti munasokerivaahdon joukkoon. Kääntele varovasti nuolijalla sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Huom! Paistoaika vaihtelee uunikohtaisesti. Tarkkaile kypsyyttä. Jäähdytä pohja.

Leikkaa pohja kolmeen osaan ja valmista täytteet. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Jaa kerma kahteen kippoon ja sekoita toiseen vadelmatuorejuusto ja toiseen kinuskituorejuusto. Täytä kakku suoraan kakkualustan päälle tai tarjoilulautaselle. Laita molemmat täytteet omiin väleihin kakussa ja tuon vadelmtäytteen alle voi laittaa kerroksen vadelmamarmeladia. Laita kakku jääkaappiin.

Valmista voikreemi. Notkista ensin voita yksikseen kulhossa ja lisää sitten joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja maito. Vatkaa kunnes kreemi on tasaista ja kuohkeaa. Kuorruta täytetty kakku kreemillä mahdollisimman tasaisella kerroksella. Laita jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä. Halutessasi voit vielä laittaa toisen kerroksen voikreemia kakun ympärille ja tehdä paikkauksia, mikäli ensimmäisestä kerroksesta ei tullut tasainen. 

Kuorruta kakku sokerimassalla. Kaulaa valkoista sokerimassa isoksi levyksi ja nosta se kakun päälle. Tasoita pinta ja asettele massa nätisti kakun ympärille. Leikkaa ylimääräinen massa pois. Valmista mustasta massasta kakun alareunaan ohut nauha ja kiinnitä se esim. vedellä tai elintarvikeliimalla kakkuun kiinni. Valmista myös mustasta massasta iso rusetti ja nauhat sekä kakun päälle tulevat kissat ja sydän. Ota kaulatusta mustasta sokerimassasta pikkuleipämuotilla kissahahmot ja sydän. Aseta kuivumaan tasaiselle alustalle ja kiinnitä kissoihin hammastikut tässä vaiheessa. Tikkujen avulla kissat on helppo vain "tökätä" paikoilleen kakun päälle. Huom! Kaikki nämä koristeet; kissat, sydän ja rusetti kannattaa tehdä jo vaikka paria päivää ennen kakun kokoamista, niin ne kerkeävät kunnolla kuivaa ja pysyvät siten hyvin muodossaan kakun päällä. :)

Kiinnitä koristeet kakkuun ja valmista tuli! Ihana kissakakku, miu! <3


Miu mau mou! <3


Tästä tuli aivan hääkakun näköinen. :) Vähän meinasi olla ongelmia tuon valkoisen sokerimassan kanssa, kun se oli jo vähän päässyt kuivamaan eikä siitä meinannit saada tasaista. Mutta eipä se nyt niin haitannut kun kakku tuli vain itselle. :) 

Täytyy vielä todeta että tuo Valion kinuskituorejuusto on kyllä hyvää, siitä tuli hyvän makuinen täyte tähän kakkuun. Nyt en niinkään pitänyt tuosta vadelmatuorejuustosta. Se maistui jotenkin oudolta ja oli loppujen lopuksi aika teollisen makuinen. Luulen että tuota vadelmajuustoa en tule enää jatkossa käyttämään. :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille