2. huhtikuuta 2017

MANSIKKAINEN JUKURTTIHYYDYKEKAKKU


Mieheni halusi itse päättää tänä vuonna millaisen kakun leivon hänen synttäripäivän kunniaksi. Yleensä olen tehnyt yllätyskakun hänelle mutta nyt hän sai itse päättää. :) Olin aivan varma, että hän haluaa perinteisen kermakakun mansikkahillolla ja kermavaahdolla kuten aina ennenkin mutta tällä kertaa kävikin toisin. :) Sainkin valmistaa mansikkaisen hyydykekakun kermakakun sijaan. Tämä kävin oikein hyvin sillä hyydykekakkuja on aina kiva tehdä. :)

Tällä kertaa en jostain syystä halunnut käyttää kakussa tuorejuustoa, kuten olen yleensä käyttänyt, vaan halusin kakkuun vähän erilaisen koostumuksen. Päädyinkin sitten käyttämään mansikkajukurttia ja mansikkasosetta kakussa ja tämä oli oikein hyvä päätös. Kakusta tuli mielestäni oikein hyvän makuinen ja täyte aivan suli suussa. :)

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
150 g digestikeksejä
50 g voita

Täyte:
4 liivatetta
300 g mansikkajukurttia (Valion sileä, á 150 g/prk)
125 g ranskankermaa
1 dl sokeria
2½ dl mansikkasosetta (Bonne)
100 g valkosuklaata
2½ dl kermaa
2 rkl vettä

Kuorrute + koristelu:
50 g valkosuklaata + 1 tl öljyä
50 g maitosuklaata + 1 tl öljyä
tuoreita mansikoita
pari palaa valkosuklaata rouhittuna

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalla ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Sekoita keskenään jukurtti, ranskankerma, sokeri ja mansikkasose. 

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Jäähdyttele seosta jonkin aikaa mikäli se tuntuu kovin kuumalta. Kaada liivateseos sitten ohuena nauhana jukurttiseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. Viimeiseksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa tai vähintään neljä/viisi tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Laita kuorrutteisen suklaat eri kippoihin ja sulata ne varovasti mikrossa. Lisää molempiin öljyt ja sekoita hyvin sekaisin. Lusikoi suklaita vuorotellen lusikan avulla kakun yläreunaan niin, että ne lähtevät hieman valumaan reunoja pitkin alas. Kuorrutteita jää vähän yli, joten voit näillä koristella mansikkoihin suklaaraitoja. Koristele kakku puolitetuilla/kokonaisilla mansikoilla ja viimeistele suklaarouheella. 


Kakun täyte onnistui mielestäni todella hyvin ja oli aivan super hyvää! Se oli niin pehmeää, että se ihan suli suussa. :) Oli kivaa vaihtelua perinteisille juustotäytteille. 


Onneksi löysin kaupasta tuoreita mansikoita kakun koristeluun. Olivat muuten todella makoisia ja mehukkaita mansikoita. Lurps! :)


En osannut päättää laitanko kakun kuorrutteen valkosuklaasta vai maitosuklaasta, joten tein sitten tuollaisen sekakuorrutuksen. Oli aika kivan näköinen! :) Pienenä miinuspuolena oli vain, että kakkua oli vähän hankala leikata paloiksi kun nuo suklaat olivat jähmettyneet niin koviksi jääkaapissa. Mutta nooh... Ei se mitään haitannut loppujen lopuksi! :)


Ensimmäisenä mieleeni tuli kakusta mansikka Eskimot. Nam nam :) 
Onneksi synttärisankarikin tykkäsi kakusta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille