29. maaliskuuta 2017

RED VELVET-KAKKU



Tämän punaisen herkkukakun valmistin Emma Iivanaisen reseptillä hänen joulukirjastaan ja voin sanoa että oli meinaan hyvää kakkua. Olen joskus aikaisemminkin tehnyt red velvet kakkua mutta se ei ollut läheskään yhtä hyvää kuin tämä. Nam nam! :)

Kakku on valmistettu kahdella 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohjat:
4½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 munaa
2 dl maitoa huoneenlämpöisenä
1 rkl punaista pastaväriä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 dl rypsiöljyä

Täyte + kuorrute + koristelu:
150 g pehmeää voita
1 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
punainen sokerimassa unikko

Valmista ensin kakkupohjat. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa ja vuoraa niiden pohjat ja reunat leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään kuivat aineet. Ota toinen kulho ja sekoita siinä munat, maito ja pastaväri. Lisää sitten nesteseokseen omenaviinietikka ja öljy. Sekoita hyvin sekaisin.

Lisää kuivat aineet sihdaten nesteiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että massa on tasaista. Kaada valmis massa kahteen vuokaan tasaisesti. Paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Irrota hieman jäähtyneet pohjat vuoista ja anna jäähtyä kunnolla. 

Valmista täyte/kuorrute. Vatkaa pehmeä voi, maitoa ja puolet tomusokerista kuohkeaksi kreemiksi sähkövatkaimella. Tähän menee aikaa jonkin verran. :) Notkista toisessa kulhossa tuorejuustoa ja lisää lopput tomusokeri juuston joukkoon. Sekoita tuorejuustoseos nopeasti kreemin joukkoon. Sekoita vain sen verran että seos on tasaista. 

Tasoita tarvittaessa kakkupohjia ja leikkaa ne kahteen osaan. Kokoa kakku tarjoilulautaselle. Levitä täytettä tasaiset kerrokset pohjien väliin ja jätä hieman kuorrutetta kakun reunoille. Levitä kuorrutetta huolimattomasti kakun reunoille ja pinnalle saaden aikaan semi-naked lookin. :) Koristele kakku sokerimassasta tehdyllä kukalla. 


Vitsi kun tämä oli hyvää, tykkäsin tosi paljon! 
Kakku oli niin ihanan mehevää ja tuo kuorrute... Aaa että! :D


Tuon unikon valmistin muutama viikko sitten olleella kurssilla, jolla opeteltiin tekemään langoitettuja kukkia. Kukkien teko tuntui aluksi melko vaativalta ja työläältä mutta kyllä se siitä ajan kuluessa alkoi sujua paremmin. Mielestäni tuolla langoitus-menetelmällä saa aikaiseksi todella kauniita kukkia. <3


Olisin voinut syödä vain pelkästää tuota kuorrutetta kun se oli niin herkullista. Aivan liian hyvää! :)


Tämä kakku pääsi kyllä omalle suosikkilistalleni. :)


Kakusta tuli kivan korkea ja sitä myöten näyttävän näköinen herkkupöydän komistus. :) Voin kyllä lämpimästi suositella tätä reseptiä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille