Pitkään aikaan ei ole tullut valmistettua pannacottaa. Tähän asiaan oli tehtävä muutos ja äkkiä. :)
Muistin, että olin ostanut jokin aika sitten ensimmäistä kertaa intiaanisokeria kokeiltavaksi leivontaan. Pannacottaan oli mielestäni loistava tilaisuus kokeilla tätä itselleni uutta sokerilaatua. Siskoni on monesti puhunut kyseisestä sokerista ja on myös itse käyttänyt sitä paljon tavallisen valkoisen sokerin sijaan. Olin oikeastaan aika tyytyväinen lopputulokseen, sillä sokeri sopi todella hyvin pannacotan makuun. Nam! :)
Tällä ohjeella tulee neljä reilun kokoista annosta.
Täyte:
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1½ rkl intiaanisokeria
100 g valkosuklaata
2 dl maustamatonta jukurttia
1 tl vaniljasokeria
Glögikiille:
2 liivatetta
2 dl glögiä
jäisiä karpaloita
Aloita valmistamalla itse pannaconta täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen sekoitellen koko ajan ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet massan joukkoon. Lisää mukaan pieneksi pilkottu valkosuklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa. Lisää mukaan jukurtti ja mausta seos vielä vaniljasokerilla. Kaada valmis täyte annosmaljoihin/laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia.
Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Ota ½ dl glögiä ja kuumenna se mikrossa. Liuota sekaan liivatteet ja yhdisä lopun glögin kanssa. Sekoita hyvin sekaisin. Annostele valmis kiille hyytyneiden pannacottien pinnalle lusikan avulla. Ripottele päälle jäisiä karpaloita. Marjat uppoavat kiilteeseen ja hyytyvät kiilteen joukkoon. Hyydytä jääkaapissa nelisen tuntia tai yön yli.
Hmm... Olipas hyvää! Intiaanisokeri oli kyllä oiva valinta tähän herkkuun. :)
Glögin ansiosta pannacotasta sai kivan jouluisen jälkiruokaherkun. :)
Nami nam! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille