21. joulukuuta 2016

JOULUINEN VALKOSUKLAA ROCKY ROADAi että, tämä se vasta on herkkua! Niin helppo ja nopea valmistaa ja ennen kaikkea todella herkullista. Tähän jää aivan koukkuun! Valkosuklaasta valmistettu rocky road kuuluu ehdottomasti lemppari herkkuihini. :)

Kuten varmaan olette kirjoituksistani huomanneet, että tykkään käyttää paljon valkosuklaata leivonnassa. Tässäkin tapauksessa pääraaka-aineena on valkosuklaa yhdistettynä muihin suussasulaviin herkkuihin. :) 

Käytin valmistuksessa noin 20x20 cm vuokaa mutta mikä tahansa vuoka käy tämän herkun valmistukseen. 

Ainekset:
250 g valkosuklaata
40 g kuivattuja karpaloita
20 g paahdettuja ja suolattuja pistaaseja (kuorittuna)
20 g suolapähkinöitä
40 g pipareita
20 g minivaahtokarkkeja

Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiksi leivinpaperi. Pilko kuivattuja karpaloita hieman pienemmiksi paloiksi. Kuori ja rouhi pistaasit. Voit myös rouhia suolapähkinät pienemmiksi. Murskaa/rouhi veitsen avulla piparit suht karkeaksi paloiksi ja pilko vielä myös vaahtokarkit pienempiin paloihin. 

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Sekoita ja kaada valmis massa vuokaan. Levitä massa tasaisesti vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia ja leikkaa sitten sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä valmiita paloja jääkaapissa.


Rocky road on siitä kiva herkku, kun siihen voi laittaa oikeastaan mitä aineksia haluaa ja kaapissa sattuu tekohetkellä olemaan. :) 


Makeat ja suolaiset ainekset toimivat kivasti yhdessä. Ja eihän tämä voi pahaa olla kun tässä on niin paljon valkosuklaata. Hmmmmm.... NAM! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille