27. joulukuuta 2016

SUKLAAMUFFINSIT VALKOSUKLAAKREEMILLÄ



No niin, Joulu sitten oli ja meni taas.... Ihan liian nopeaa mun mielestä! Olin vielä kaiken lisäksi kipeä koko joulun, joten sekin vähän verotti omaa joulufiilistä jonkin verran. Kaikista pahinta sairaana olossa oli se, kun en maistanut jouluherkkuja kunnolla. Koko joulukuun olin odattanut kaikkia herkkuja ja sitä että pääsee mässäämään. Mut eipä siinä mitään hohtoa ollut kun ei maistanut mitään ja ruokakaan ei meinannut oikein maistua. Noh, parempi onni ensi jouluna sitten! :)

Nämä suklaiset muffinsit valkosuklaakreemillä leivon jo muutama viikko takaperin. Halusin testata tuota valkosuklaakreemiä, jonka reseptin bongasin jo jokin aikaa sitten Pullahiiren blogista. Pidimmi kaverini kanssa pienet herkuttelupikkujoulut ja se oli mielestäni juuri oikea tilaisuus kokeilla reseptiä. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta tavallisen kokoisia muffinseja. 

Muffinsimassa:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl maitoa 
1½ dl suklaarouhetta

Valkosuklaakreemi:
195 g valkosuklaata
300 g voita
1½ rkl tomusokeria
3 rkl vaniljasokeria
1,125 dl kermaa
(+ turkoosia pastaväriä)

Koristelu:
sokerimassalumihiutaleita
sokerihelmiä

Ota esille muffinsipelti ja laita valmiiksi paperiset vuoat siihen. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja se sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon munat, maito ja voisula. Sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi kääntele joukkoon suklaarouhe. Lusikoi massa vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Jäähdytä muffinsit hyvin. 

Valmista valkosuklaakreemi. Ota kreemin voi jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Notkista voita ensin kulhossa. Lisää joukkoon tomusokeria ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita massan mukaan sulatettu suklaa ja lopuksi kylmä kerma. Sekoita kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista. Värjää halutessasi kreemi pastavärillä. Pursota valmis kreemi jäähtyneiden muffinsien päälle. Koristele lumihiutaleilla ja sokerihelmillä. Koristeet kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jos vain mahdollista. 


Joo-o, ihan hyviä näistä tuli. :) Noita suklaamuffinseja olin tehnyt aikasemminkin ja tiesin, että ne ovat hyviä. Testauksessa oli vain tuo kreemi ja olin kyllä ihan tyytyväinen siihen. Melko makeaa se kyllä oli, että ensi kerralla varmaan vähentäisin vaniljasokerin määrää. Tuolla kreemimäärällä tuli todella runsaat pursotukset ja taisi kuorrutetta jäädä vähän ylikin. :)


Koska kreemi itsessään oli kellertävää, niin turkoosilla värillä värjäämisen jälkeen kuorrutteesta tuli tuollaita ihanan hennon vaalean vihreää, aivan mintun väristä. :) 






2 kommenttia:

  1. Voi ei! Se on kyllä aina tyhmää, jos sattuu olemaan jouluna kipeänä :(

    Ihaniaihania nää muffinssit ♥♥♥ Niin kauniitakin ja ihanasti koristeltu! Toi valkosuklaakreemikin kuulostaa kyllä ihan mahtavalta, pitänee napata resepti talteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huono tuuria kun satuin olemaan joulun kipeenä. Vieläkin meinaa nuha vaivata. Mutta kyllä se tästä! :)

      Kiitos! Tykkäsin noista muffinseista itsekin aika paljon ja varsinkin tuosta kuorrutteessa. Nam! :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille