29. joulukuuta 2016

ÖVERIKAKKU



Tämän överikakun valmistin jo joulukuun alussa, kun vietimme mieheni kanssani kihlajaistemme vuosipäivää. :) Olin aivan unohtaa päivittää kakun tänne bologiini... No, parempi myöhään kun ei milloinkaan. :) 

Kakku on tehty kahdella 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohjat:
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 muna
1½ dl maitoa
1 dl kahvia
1 dl rypsiöljyä

Täyte + kuorrute:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kinuskikastiketta
+ piparimuruja täytekerrosten väliin

Suklaakuorrute:
100 g suklaata
1 dl kermaa

Koristelu:
kaikkea mahdollista mitä kaapista sattuu löytymään :)

Valmista vaikka jo edellisenä päivänä kakkupohjat. Vuoraa kaksi 16 cm vuokaa leivinpaperilla; pohjat + reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Yhdistä keskenään pohjien kaikki kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa muna, maito, kahvi ja öljy. Sihtaa kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin. Jaa massa kahteen vuokaan ja paista uuni alatasolla noin 30-40 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä hyvin ja leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan.

Valmita täyte/kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja kinuskikastike ja sekoita hyvin sekaisin. Täytä kakku. Jaa täyte kakun kolmeen väliin ja murusta täyttämisen aikana kerrosten väliin pipareita. Muista jättää täytettä vielä kakun kuorruttamiseen! Kuorruta kakku lopuksi täytteellä ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. 

Valmista suklaakuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma melkein kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Levitä esim. lusikan avulla kuorrutetta kakun reunoille niin, että se alkaa valua reunoja pitkin ja lopuksi levita tasainen kerros kuorrutetta kakun pinnalle. Koristele kakku lopuksi kaikella mahdollisella mita kaapista sattuu löytymään. Itse laitoin mm. pipareita ja suklaapalloja. :)


Oih, tuo täyte/kuorrute oli todella herkullista! Olisin voinut syödä pelkästään sitä... :) Noista suklaakakkupohjista en ehkä niin kovasti välittänyt. Eivät ne pahaa ollut, mutta olisivat voineet olla parempiakin. :)


Överikakut ovat mielestäni kivoja, kun ne voi koristella ihan miten haluaa ja mitä enemmän koristeita niin sen parempi. :D:D


Nuo suklaa-lakritsipallot olivat muuten aikasta hyviä. 
Niitä tuli muutama syötyä koristeluvaiheessa. :D

2 kommenttia:

  1. Nää överikakut on niin mun suosikkeja ♥ Niihin voi laittaa niin mitä vaan :D Aivan ihanan näköinen tämäkin!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoskiitos :) Överikakut on kyllä ihan parhaita. Vain mielikuvitus on rajana. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille