31. lokakuuta 2016

HALLOWEEN: KISSAMAISEN KARMAISEVA SUKLAA-VADELMAKAKKU


Miiiiiau! Tämän vuoden halloweenkakkuni on ihanista ihanin, Crazy Cat Cake - Hullu kissa-kakku. Mitäs muutakaan hullu kissanainen voisi kakun teemaksi tehdäkään kuin kissat. :D

Löysit vasta vähän aika sitten netistä Zoe's Fancy Cakes sivuston ja olin heti myyty tämän hienon kakkutaiteilijan uskomattoman hienoihin kakkuihin ja kakkukoristeisiin. Youtubesta löysin myös hänen tekemiään opetusvideoita kakkukoristeiden tekoon ja sieltä vastaan tuli tuo ihana mustakissa kakkukoriste. Siltä istumalta päätin, että tulevan Halloweenkakkuni koristeena tulee olemaan samainen mustakissa. :) Eipä siinä auttanut sitten kuin alkaa tekemään kissaa videon ohjeiden mukaan. :) Koriste oli loppujen lopuksi helppo tehdä. Zoen ohjeet videolla olivat todella selkeät ja niitä oli helppo seurata. Täytyykin alkaa oikein kunnolla opettelemaan koristeiden tekoa hänen opetusvideoiden avulla, sillä se on aivan älyttömän kivaa puuhaa. :)

Kakku on tehty kahdella 16 cm irtopohjavuoalla. 

Kakkupohjat:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Täyte:
4 liivatetta
300 g vadelmia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
3 dl vispikermaa
(pinkkiä pastaväriä)

Voikreemi:
200 g huoneenlämpöistä voita
1 3/4 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl lakritsijauhetta
1 rkl maitoa
1-2 rkl mustaa pastaväriä

Vihreäkuorrute:
100 g limen vihreitä Candy Meltsejä
(vihreää pastaväriä)
1-2 rkl öljyä

Koriste:
erivärisiä sokerimassoja


Aivan ensimmäiseksi valmista kakun päälle tulevat kissa ja kurpitsakoristeet. Ne on hyvä tehdä jo vaikka paria päivää ennen kakun tekoa, jotta koristeet kerkeävät kunnolla kuivaa. Käytä valmiiksi värjättyä mustaa sokerimassa tai värjää itse. Valmista koriste Zoen ohjeiden mukaisesti täältä.

Sitten itse kakun tekoon. Valmista kakkupohjat. Ota esille kaksi 16 cm irtopohjavuokaa, pingota niiden pohjalle leivinpaperi ja laita myös vuokien sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 180 asteeseen. 

Ydistä keskenään kakkupohjien kaikki kuivat aineet ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy. Sekoita keskinopeudella jonkin aikaa. Kiehauta vesi ja lisää se massan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Jatka massan sekoittamista vielä parin minuutin ajan nopealla nopeudella.  Jaa valmis massa kahteen vuokaan tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 30-45 minuuttia. Paistaoaika riippuu uunin tehokkuudesta. Itsellä paistoon meni tuo 45 minuuttia kun uunini on niin laiska paistamaan. :) Kokeile kypsyyttä tikun avulla ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Jäähdytä pohjat ja irrota vuoista.  Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon paseeratut vadelmat ja sekoita. Lopuksi nostele massaan varovasti vatkattu kermavaahto ja värjää täytettä halutessasi vielä punaisemmaksi pinkillä pastavärillä. 

Kokoa kakku 16 cm irtopohjavuokaan. Laita pohjalle leivinpaperi ja tee leivinpaperista myös korkeat reunat vuoalla, sillä kokoamisvaiheessa kakku nousee jonkin verran yli kakun reunoista. Näin ollen korkea paperireuna pitää kakun hyvin pystyssä. :) Jaa täyte tasaisesti pohjien kolmeen väliin. Kääri vielä kelmua kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia tai yön yli.

Valmista voikreemi. Käytä huoneenlämpöistä voita. Notkista voita kulhossa ja lisää tomusokeri parissa erässä joukkoon hyvin vatkaten joka lisäyksen jälkeen. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja lakritsijauhe, sekoita hyvin sekaisin. Lisää sitten vielä maito ja sekoita kunnes kreemi on kuohkeaa. Värjää kreemi mustalla pastavärillä. Väriä tulee laittaa aika paljon, jotta väristä tulee oikein kunnon musta. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se suoraan tarjoilualustalle. Levitä kreemi tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Yritä saada pinnasta mahdollisimman tasainen. Itse käytin tasoitukseen iroa raappaa mutta paletti ajaa ihan saman asian. :) Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy hiukan. 

Valmista vihreä kuorrute. Sulata Candy Meltsit varovasti mikrossa. Lisää halutessasi joukkoon vihreää väriä, jotta saat kuorrutteesta kirkkaamman vihreää. Lisää joukkoon öljyä sen verran, että saat kuorrutteesta juoksevaa ja sitä on helppo levittää kakun päälle ja reunoille. Käytä apuna lusikkaa ja valuta kuorrutetta ensin kakun reunoille niin, että sitä lähtee valumaan alaspäin. Lopuksi levitä kuorrutella kakun päälle. Kuorrute jämähtää TODELLA nopeaa joutuessaan kosketukseen kylmän kreemin kanssa, joten ole nopea levitysvaiheessa. :) Halusin tuon vihreän kuorrutteen kuvastavan limaa ja en täten halunnut pinna olevan tasaisen sileä, vaan se sai jäädä tuollaiseksi rosoiseksi ja epätasaiseksi. :) 

Viimeistele kakku kissa- ja kurpitsakoristeilla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Miu, musta toi koriste on jotenkin söpö vaikka itse sen sanonkin. :)


Enemmän pitäisi kyllä opetella tekemään tällaisia kakkukoristeita. :)


Kakku onnistui kyllä omasta mielestäni aivan täydellisesti ja siitä tuli juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin. Ehkä jopa hieman parempikin. ;) 


Kakkui maistui todella herkulliselta. Täyteläinen ja mehevä suklaapohja vadelmamoussen kanssa oli loistava yhdistelmä. Makua täydensi vielä aivan loistavasti tuo suklaa-lakritsikreemi. Nam! Kreemissä maistui kivasti lakritsi ja se sopi kyllä todella hyvin näiden makujen kanssa yhteen. :)


Ensiksi ajattelin, että tuota täytettä on aivan liikaa tähän kakkuun mutta loppujen lopuksi ei näin kuitenkaan ollut. Kakusta tuli oikein näyttävän näköinen kolmella muhkealla täytevälillä. :)


Halutessaan kakkupohjia voi myö kostuttaa täytevaiheessa mutta itse jätin tämän vaihee kokonaan pois. Pohjat itsessään ovat jo sen verran meheviä ja kosteita, etteivät ne välttämättä tarvitse kostutusta laisinkaan. :)

 Nam, tämä oli kyllä herkullista kakkua! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille