2. marraskuuta 2016

OMAR- JA SUKLAAMÄÄPÄHKINÄVOIKONVEHDITEmma Iivanaisen uusimmassa jouluisessa leivontakirjassa oli mielestäni tosi kiva ohje itsetehdyille konvehdeille, joissa oli käytetty maapähkinävoita. Halusin heti kokeilla ohjetta ja teinpä siinä samalla sitten vähän omia muutoksia ja lisäyksiä reseptiin. :)

Halusin tavallisen maapähkinävoin sijaan käyttää suklaista ja rouheista maapähkinävoita yhdistettynä valkosuklaan kanssa. Ei muuten ollut mikään huono yhdistelmä! :) Tämän lisäksi mieleeni juolahti tehdä samalla tekniikalla Omar-karkeista suklaisia konvehteja. Nam nam! :)

Reseptillä tulee yhteensä 20 kappaletta konvehteja; 10 kpl maapähkinävoilla ja 10 kpl Omar karkeilla.

Suklaamaapähkinävoi:
3 rkl suklaamaapähkinävoita (Urtekram - Peanut butter crunchy choco)
2 rkl tomusokeria
100 g valkosuklaata

Omar:
5 kpl Omar-karkkia
100 g maitosuklaata

Ota esille konvehtivuoat (Eskimo) ja laita ne valmiiksi esim. jonkin lautasen tai leikkuulaudan päälle. 

Maapähkinävoikonvehteja varten sekoita keskenään maapähkinävoi ja tomusokeri. Pyörittele massasta pieniä palloja ja lististä niitä hiukan. Huom! Tuota massaa jää aika paljon yli. Itselle se ei tuottanut mitään ongelmia, sillä söin ylijääneen massan. :D Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja siirrä sula suklaa pursotuspussiin. Pursota suklaata 10 konvehtivuokaan noin puolilleen ja tiputa jokaiseen vuokaan yksi määpähkinävoipallo. Pursota lopulla suklaalla konvehtivuoat täyteen suklaata ja tasoittele konvehtien pintaa, mikäli ne jäävät kovin epätasaisiksi. 

Omar konvehteja varten ota 5 kappaletta karkkeja ja halkaise ne kahtia. Lämmitä paloja hetken aikaa mikrossa ja muovaile niistä pyöreitä palloja ja lististä niitä hieman. Sulata maitosuklaa mikrossa ja pursota taas suklaata konvehtivuokiin. Laita jokaiseen vuokaan yksi Omarpallo ja täytä lopuksi taas suklaalla vuoat täyteen. Siirrä valmiit konvehdit jääkaappiin kovettumaan. Säilytä valmiita konvehteja jääkaapissa. 


 Namskis! Olivat todella herkullisia. Ehkä tykkäsin enemmän noista valkosuklaapäällysteisistä. :)


 Vielä jos olisi jaksanut, niin suklaat olisi kannattanut temperoida ennen käyttämistä, niin silloin konvehteja voisi säilyttää myös huoneenlämmössä. Ilman temperointia ne alkavat heti sulaa huoneenlämössä. Olin vain niin laiska että jätin temperoinnin väliin. :D:D


Jääkaapissa nuo Omar-karkit muuttuivat todella koviksi ja niitä oli vähän inhottava syödä, kun tuntui että hampaat mee rikki niitä syödessä. :) Mutta hyviä olivat siitä huolimatta! Nämä tällaiset konvehdit ovat aivan loistava lahjaidea näin joulun lähestyessä. Mikään ei voita itsetehtyjä lahjoja ystävilleen ja läheisilleen. :) 

2 kommenttia:

  1. Oon seuraillut sua instassa jokusen kuukauden ja vasta tänään tajusin, että sullahan on blogikin... :D Nyt siis tänne eksyin ja tykkään kyllä hirveesti! Seurantaan menee myös täällä :) Ja aivan ihanan näköisiä nuo konvehdit, varmaan pakko myös ite koittaa joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti! :) Leivonta ja blogin pitäminen on itselleni todellinen intohimo ja tärkeä juttu. Ei varmaan mene viikkoakaan ettenkö jotain leipoisi kotikeittiössä. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille