27. syyskuuta 2016

SUKLAA-MUSTAHERUKKAJUUSTOKAKKU


Aikaisemmin tekemäni valkosuklaa-punaherukkakakun innoittamana kokeilin tällä kertaa yhdistää tumman suklaan ja mustaherukan. Tuloksena oli erittäin maittava ja herkullinen juustokakku! Aivan omasta päästä en kuitenkaan täytteitä keksinyt vaan turvauduin Liisa Westerbergin reseptin apuun ja tyytyväinen olin kyllä lopputulokseen. :)

Pohjana olisin halunnut käyttää jotain suklaisia keksejä, mutta niitä ei kakun tekohetkellä sattunut kaapissa olemaan. Kaapista löytyi vain tavallisia Digestiveitä ja niistä oli sitten vähän sovellettava, että sain haluamani suklaan mauan pohjaan. Onnistui ihan kivasti näinkin! :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
175 g Digestive-keksejä
75 g voita
2 rkl kaakaojauhetta 
1 rkl sokeria

Suklaatäyte:
2 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuuustoa
125 g maitorahkaa
1 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
2 rkl vettä

Mustaherukkatäyte:
4 liivatetta
300 g mustaherukoita
1½ dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
2 dl kermaa

Koristelu:
keksimurua
suklaalastuja
mustaherukoita

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit muruksi, sulata voi ja yhdistä sitten kaikki pohjan ainekset keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Valmista suklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon ja sulatettu suklaa ja sekoita seikaisin. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin. 

Valmista herkukkatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan herukat ja ½ dl sokeri. Kiehauta seos ja paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatteet lämpimään herukkaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, lopput sokeri ja maitorahka. Sekoita joukkoon varovasti herukka-liivateseos. Lopuksi nostele joukkoon kermavaahto. Kaada valmis täyte suklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Irrota valmista kakku vuoasta ja laita se tarjoilulautaselle. Ota reunakalvo pois kakun ympäriltä ja koristele haluamallasi tavalla. 


Herukat on kyllä nyt mun uudet lempparimarjat tällä hetkellä. 
Niistä tulee tosi herkullisia kakkuja, nam! :)


Tumma suklaa ja mustaherukka tasapainottavat hyvin toistensa makuja ja sopivat näin ollen aivan loistavasti yhteen tässä kakussa. Ei huono ollenkaan! :)


 Tuo pohjakin maistui hyvältä kun lisäsin kaakaon lisäksi vielä vähän sokeria joukkoon. Hyvä tapa korvata suklaakeksit, mikäli niitä ei satu tekohetkellä olemaan kaapissa jemmassa. :)


Mustaherukkatäytteestä tuli mielestäni aivan ihanan värinen ja se toi myös kivaa näyttävyyttä kakkuun. Kiva värikontrasti suklaan rinnalla. :)

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää! Upean värinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Tykkäsin kyllä kovasti kakusta. Kannattaa kokeilla joskus. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille