3. lokakuuta 2016

KUNINGATARJUUSTOKAKKU



Olin aivan innoissani, kun huomasin tässä vähän aika sitten, että kaupan hyllyyn oli ilmestynyt uusia tuorejuustoja! Kyseessä olivat Cream Bonjourin uutuudet kuningatar- ja lakritsituorejuustot makeaan leivontaan. Mun oli heti pakko hamstrata molempia juustoja pari kappaletta ostoskoriini. :)

Ensimmäisenä testaukseen pääsi tuo marjainen kuningatarjuusto ja valmistin siitä Cream Bonjourin nettisivuilla olevan reseptin mukaan juustokakun. Hieman muuntelin reseptin ainesten suhteita, mutta muuten ohjeen nappasin heidän sivuiltaan. :)

Odotukseni kakun maun suhteen eivät olleet korkealla, sillä usein tällaiset tuotteet ovat melkoisen keinotekoisen ja teollisen makuisia. Niin kävi myös tämänkin kuningatarjuuston kohdalla omasta mielestäni. Ei tämä kakku mitään pahaa ollut, mutta maku oli jokseenkin tunkkainen/raskas ja keinotekoisen makuinen. Luulen, että jatkossa jätän kyllä tämän tuorejuuston kaupan hyllyyn, mutta tulipahan ainakin kokeiltua tuotetta. :) Vielä olisi sitten jossain vaiheessa kokeiltava lakun makuista juustoa. ;)

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
160 g vaniljatäytekeksejä
55 g voita
½ - 1 maustemitta kardemummaa

Täyte:
4 liivatetta
400 g kuningatartuorejuustoa (Cream Bonjour)
2 dl kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita ja vadelmia
2 dl vispikermaa
2 tl sitruunamehua

Koristelu:
pensasmustikoita, -vadelmia, karhunvatukoita
tomusokeria

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunavuoka.

Murskaa keksit, lisää kardemumma, sulata voi ja sekoita aineet keskenään. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Soseuta marjat ja paseeraa ne siivilän lävitse. Kuumenna marjaseos ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää hieman jäähtynyt marja-liivateseos tuorejuustomassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Kääntele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. 

Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kaapissa noin nelisen tuntia tai yön yli. 
Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla ja sihtaa päälle vielä tomusokeria. Tadaa, valmista! :)


Kakku oli mielestäni aivan ihanan näköinen noiden marjojen ansiosta. Marjat ovat kyllä paras keksintä koristella kakkuja. Mä tykkään! :)


Aluksi olin vähän skeptinen tuosta pohjaan tulleesta kardemummasta, mutta se toimi tosi hyvin täytteen kanssa. Kannattaa kyllä rohkeasti vain laittaa sitä. Itse laitoin tuon 1 maustemitan kardemummaa, mutta jos haluaa miedomman makuvivahteen pohjaan, suosittelisin laittamaan vain ½ maustemitallista kardemummaa. :)


Nam nam! :)


Kakku oli pehmeää ja leikkautui todella hyvin. 
Tuntui melkeinpä että tuo täyte aivan suli vain suuhun. :)


Sitruunamehua ei alkuperäisessä reseptissä ollut, mutta mielestäni kakku tarvitsi raikkautta ja niinpä lisäsin sitruunamehua täytteeseen. :)


Vaikka en ollut aivan täysin myyty kakun mausta, ei se tosiaan mitään pahaa ollut. Miehenio kylläkin tykkäsi kakusta paljon ja se söi sitä monta palaa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille