15. elokuuta 2016

SUKLAISET MANSIKKA MILKSHAKE-KUPPIKAKUT


Ostin jo tuossa jokin aika sitten Ullan Unelmasta makutomusokereita ihan vain kokeilumielessä, että minkä makuisia ne ovat. Ostin kahta eri makua; mansikka milkshake ja salted caramel. Nyt sain sitten viimein kokeiltua toista näistä tomusokereista. :) 

Valmistin suklaisia kuppikakkuja, joihin tuli mansikkahillosydän ja kuorrutteeksi tein tuosta mansikkatomusokerista runsaat pursotukset. Olin kuitenkin ehkä hieman pettynyt tuon kuorrutteen makuun. Jotenkin se oli vain todella teennäisen ja teollisen makuista. :( Ja tosi makeaa se oli myös! Valmistin kuorrutteen ihan pussin ohjeen mukaisesti ja sen voin sanoa, että paljoa sitä ei pystynyt syödä, sillä kuorrute oli TODELLA makeaa minun makuuni. 

Ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoista kuppikakkua.

Massa:
2½ dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2½ dl sokeria
2 munaa
100 g ranskankermaa
1 dl kermaa
3/4 dl maitoa
1 dl öljyä

Täyte: mansikkahilloa

Kuorrute:
250 g voita huoneenlämpöisenä
500 g mansikka milkshake tomusokeria
1 rkl maitoa
pinkkiä pastaväriä

Koristelu:
mansikanmakuisia suklaakarkkeja
suklaarouhetta

Valmista kuppikakut. Ota esilla muffinsivuoka ja laita siihen valmiiksi paperiset vuoat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa massa vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Jäähdytä kuppikakut. 

Tee kuppikakkujen keskelle reikä esimerkiksi omeanporalla tai vain sormella painamalla. :) Täytä kolot mansikkahillolla. 

Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita kunnes se on kuohkeaa. Lisää joukkoon parissa erässä makutomusokeri ja lopuksi maito. Vatkaa kunnes kuorrute on tasaista ja kuohkeaa. Värjää kourrute lopuksi pinkillä pastavärillä. Laita kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota kuorrute kaikkien kuppikakkujen päälle. Koristele vielä haluamallasi tavalla käyttäen mansikanmakuisia suklaakarkkeja ja suklaarouhetta. 


Yllä kuva tuosta tomusokeripussista. Osasin kyllä hieman odottaa, että maku on varmasti teollinen mutta silti petyin, koska mansikka milkshake makuna kuulosti vain niin hyvälle. :)


 Hieman enemmän olisin voinut lisätä kuorrutteeseen pastaväriä. Kuorrute jäi melko vaaleaksi. :)


Kuppikakuissa itsessään ei ollut mitään pahaa sanottavaa. Ne oli todella meheviä ja hyvän makuisia. Mansikkahillosydän toi kivasti raikkautta muuten melko suklaisen makuiseen kuppikakkuun. :)


Kaapissani sattui olemaan pussin pohjalla muutama mansikkasuklaakuula, jotka olivat mielestäni oiva korista näihin herkkuihin. :)


Luulenpa että en toista kertaa käytä tätä kyseistä mansikkatomusokeria. Tai ehkä jos sitä käyttää jotenkin muuten kuin vain voin kanssa, niin siitä voisi saada vähän erilaisen ja ehkä vähemmän makean kuorrutteen. :)


Mulle tuli tuosta kuorrutteesta ehkä vähän mieleen Valion mansikka Eskimopuikot. Vähän samaa makua näissä oli jätsipuikkohin verrattuna. :) Vielä pitäisi sitten joskus kokeilla sitä salted caramel-sokeria, ehkä se olisi toivon mukaan paremman makuista. 

Onko teillä muilla kokemusta näiden tomusokereiden käytöstä, mitä mieltä olette olleet niistä? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille