17. heinäkuuta 2016

SUOLAPÄHKINÄBROWNIE


Leivontakärpäsen iskiessä, päätin tehdä tällaista herkullista brownieta suolapähkinöillä tuunattuna. Voi että oli hyvää, tuhtia tavaraa - mutta vain niin taivaallisen hyvää! :) 

Brownie on tehty 20 x 20 cm vuokaan.

Massa:
200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
4 munaa
2 dl suolapähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paperoi vuoka leivinpaperilla.

Sulata suklaa ja voi yhdessä kipossa varovasti mikrossa. Lisää seokseen sokerit ja sekoita. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Lisää munat yksitellen suklaaseokseen ja sekoita hyvin sekaisin. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että aineet menevät sekaisin. Kääntele massaan 1½ dl suolapähkinöitä ja kaada valmis massa vuokaan. Rouhi loput pähkinät karkeaksi rouheeksi ja ripottele vuokaan massan päälle. 

Paista brownieta uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei brownie kuivu liikaa. Jäähdytä  ja leikkaan sopivan kokoisiksi paloiksi. 


 Oijoi, muuta en voi sanoa! Tuhtia, suklaista herkkua, nam! :)


Suolapähkinät sopivat mielestäni aivan täydellisesti makean suklaan kaveriksi tässä herkkuleivonnaisessa. Aika monta palaa pystyin kyllä syömään kerralla vaikka kyseessä olikin tuhtia tavaraa. :D


Reseptiä on helppo muokata erilaisilla pähkinöillä kuten esimerkiksi cashew- tai pistaasipähkinöillä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille