19. heinäkuuta 2016

LAKRITSIJÄÄTELÖMielessä oli jo pitkän aikaa pyörinyt ajatus lakritsijäätelöstä. Itsetehtynä tästä jäätelöstä tuli todella herkullista ja yhdellä istumalla katosi suihin pallo jos toinenkin tätä herkkujäätelöä. :)

Lakritsikastike:
120 g lakritsifudgea (Panda)
1,5 dl vaniljakermaa 

Jäätelömassa:
5 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa (á 397 g)
2 rkl glukoosisiirappia
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
salmiakki/lakritsihippuja


Aloita valmistamalla lakukastike. Pilko fudge pieniksi paloiksi ja laita kattilaan vaniljakerman kanssa. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes fudgepalat ovat sulaneet kerman joukkoon. Jätä jäähtymään. Voit jäähdyttää seosta myös kylmässä vesihauteessa. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita kerma varovasti maitoseoksen joukkoon.

Ota esille noin 1-1,5 litran vetoinen, pakastuksen kestävä astia ja kaada siin noin puolet jäätelömassasta. Kaada päälle puolet jäähtyneestä lakukastikkeesta ja voit halutessasi tehdä esim. veitselle kuvioita pintaan. Kaada päälle loppu jäätelömassa ja sen päälle loppu lakukastike. Kuvioi pinta ja laita päälle leivinpaperi/kelmu. Siirrä jäätelö pakkaseen noin 6-8 tunniksi tai mielellään yöksi. 

Ota jäätelö pakkasesta vähän ennen tarjoilua, niin se sulaa hieman ja siitä on helpompi tehdä palloja. Koristele pallot/jäätelöannokset laku/salmiakkihipuilla. Nam, herkullista! :)


Näin lakritsin yställe tämä jäätelö kyllä osu ja uppos. Superhyvää!! :)


Tätä olisi voinut syyä vaikka kuinka paljon kerralla. 
Jäätelö oli ihanan pehmeää ja maistui kivasti lakulle. :)


Onneksi tätä herkkua on vielä pakkasessa. Pitäisi kyllä useammin tehdä jäätelö itse, kun se on niin helppoa ja vaivatonta. Ja monesti maku on paljon parempi kuin kaupan jäätelöissä. Tämä lakujäätelö kyllä nousi meikäläisen lempparilistan kärkisijoille. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille